Biznis vesti

Konferencija o startap preduzetništvu 10. oktobra: Inovacije - šansa za ekonomski razvoj Srbije

Komentari

Autor: PR

10/09/2022

-

14:41

Konferencija o startap preduzetništvu 10. oktobra: Inovacije - šansa za ekonomski razvoj Srbije
Konferencija o startap preduzetništvu 10. oktobra: Inovacije - šansa za ekonomski razvoj Srbije - Copyright Unsplash

veličina teksta

Aa Aa

Konferencija o startap preduzetništvu "Startap - stani na crtu" biće održana 10. oktobra u hotelu Hilton u Beogradu. Ovaj jednodnevni događaj okupiće više od 80 predstavnika regionalnih sartap centara, preduzetnika, investitora, budućih startap preduzetnika, predstavnika institucija i medija, navode organizatori.

Cilj konferencije je međusobno povezivanje startap preduzeća i budućih preduzetnika i investitora, razmena informacija, pokretanje biznisa ili unapređenja postojećeg posla, kao i jačanje veza između preduzetnika i timova sa investitorima i institucijama.

Cilj konferencije je promocija i popularizacija tehnoloških inovacija i startup preduzentništva, kao i informisanje javnosti i podizanje svesti privrednih subjekata, naročito mladih, o mogućnostim za pokretanje startap biznisa i sistemskim merama koje sprovodi Vlada Republike Srbije.

Organizator konferencije je Udruženje "Red press" pod pokroviteljstvom Kabineta ministra za inovacije i tehnološki razvoj. Organizatori pozivaju sve zainteresovane kompanije i buduće osnivače startap kompanija, posebno mlade koji su zainteresovani za inovacije da se prijave za učešće na konferenciji.

Program konferencije

Konferenciju će otvoriti dr Nenad Popović, ministar bez portfelja zadužen za inovacije i tehnološki razvoj u Vladi Republike Srbije i predstavnik delegacije EU u Srbiji Dejan Šuvakov.

Predstavnici renomiranih kompanija, ali i početnici o globalnim trendovima, finansiranju, poziciji Srbije i njenim mogućnostima za rast i razvoj u oblasti startap preduzetništva govoriće Željko Tomić iz IT kompanije OSA, direktor Sensal capital Rade Rakočević, predstavnik startap Klik Stefan Đoković, predstavnik Regionalnog inovacionog startap centra Užice Petar Vukotić, suosnivač startapa Bracelet Maker Zoja Ukić i drugi.

Kroz dve panel diskusije i nekoliko prezentacija i primera uspešne prakse, oni će posetioce informisati o inovativnim proizvodima, primeni novih tehnologija i digitalnih kanala komunikacie u skladu sa savremenim trendovima u poslovanju.

Mejl za prijave na konferenciju: udruzenje.redpress.rs@gmail.com.

Komentari (0)

Biznis