Biznis vesti

Delegacija za izložbu Expo 2027 stigla u Beograd

Komentari

Autor: Tanjug

12/09/2022

-

16:32

Delegacija za izložbu Expo 2027 stigla u Beograd
Delegacija za izložbu Expo 2027 stigla u Beograd - Copyright FoNet/Beogradski sajam

veličina teksta

Aa Aa

Ministarka trgovine, turizma i telekomunikacija Tatjana Matić dočekala je danas, na beogradskom aerodromu, delegaciju Međunarodnog biroa za izložbe (BIE), koja će boraviti u Beogradu do petka, povodom kandidature naše zemlje za organizovanje specijalizovane izložbe pod nazivom "Igra(j) za čovečanstvo - sport i muzika za sve" 2027. godine.

Istražna misija delegacije Međunarodnog biroa za izložbe boravi u Beogradu kako bi kako bi procenila izvodljivost i održivost EKSPO projekata, kao i političku i društvenu klimu u zemlji i gradu kandidatu koja može da obezbedi neophodnu podršku projektu EKSPO, saopštilo je ministarstvo.

Delegacija je prvo posetila Kulu Beograd, gde ih je dočekao ministar finansija Siniša Mali. Ministar Mali predstavio je gostima potencijale razvoja grada, dosadašnje rezultate, kao i planove za odrzavanje izložbe Ekspo. Mali je inače predsednik Radne grupe za izradu i podnošenje kandidature za Međunarodnu specijalizovanu izložbu "EXPO BELGRADE 2027".

Ministarka Matić je ovom prilikom poručila da će srpska prestonica tokom narednih nekoliko dana pokazati sve svoje prednosti i potencijale svojim gostima i pokazati zašto je najbolje rešenje da upravo Beograd ugosti EKSPO izložbu 2027. i predstavi se temom "Igra(j) za čovečanstvo - sport i muzika za sve".

"Beograd je potpuno spreman za održavanje specijalizovane EKSPO izložbe koja bi našu prestonicu, ali i celu zemlju, pa i region, stavila u centar događanja i učvrstila na turističkoj, ekonomskoj i kulturnoj mapi sveta. EKSPO 2027. u Beogradu značajno bi podstakao infrastrukturni i ekonomski razvoj prestonice i čitave zemlje, dok bi i u geopolitičkom smislu dao veliku vidljivost i mogućnost za dalji razvoj celom regionu“, izjavila je ministarka Matić.

Srbija je 7. juna podnela kandidaturu za organizovanje specijalizovane izložbe pod nazivom "Igra(j) za čovečanstvo - sport i muzika za sve“, sa planiranim datumom održavanja od 15. maja do 15. avgusta 2027. godine i tako ušla u takmičenje sa drugim zemljama i gradovima iz celog sveta.

Komentari (0)

Biznis