Biznis vesti

Brnabić sa predstavnicima Luksofta o saradnji u oblasti IT: Mnogi stručnjaci su se poslednjih godina vratili u zemlju

Komentari

Autor: Tanjug

05/10/2022

-

20:02

Brnabić sa predstavnicima Luksofta o saradnji u oblasti IT: Mnogi stručnjaci su se poslednjih godina vratili u zemlju
Ana Brnabić - Copyright Tanjug/Vlada Republike Srbije/Slobodn Miljević

veličina teksta

Aa Aa

Premijerka Srbije Ana Brnabić razgovarala je danas sa predstavnicima Kompanije Luksoft (Luxoft) o saradnji u oblasti IT, saopšteno je iz Vlade Srbije.

Premijerka Brnabić poručila je sagovornicima da su se mnogi IT stručnjaci poslednjih godina vratili u zemlju pošto su uvideli da se Srbija menja i u tome videli svoju priliku za dalji profesionalni razvoj i bolji kvalitet života. Otvoren je prostor za dobru saradnju sa svim IT kompanijama koje posluju u Srbiji, dodala je predsednica Vlade Srbije i čestitala Kompaniji Luksoft što je za kratko vreme postala jedna od najvećih tehnoloških kompanija u našoj zemlji.

Predstavnici Kompanije izrazili su zadovoljstvo što su u Srbiji pronašli odlično poslovno okruženje i kvlitetnu infrastrukturu i ponovili nameru da do kraja sledeće godne udvostruče broj zaposlenih.

Srbija je tako postala jedan od značajnijih centara ove globalne kompanije, a njeni predstavnici su izrazili spremnost i da aktivno doprinesu naporima vlade da Srbija u budućnosti postane još značajniji centar tehnološkog razvoja u svetu, navodi se u saopštenju.

Kompanija Luksoft posluje u 28 zemalja i isporučuje najsavremenija softverska rešenja, zapošljava 16.500 stručnjaka, trenutno ima 900 zaposlenih i do kraja godine planira da poveća taj broj na više od hiljadu.

Stručnjaci ove kompanije razvijaju najnovije softvere za najpoznatije svetske proizvođače automobila, banke i druge finansijske organizacije.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Biznis