Politika

Brnabić: Vlada se formira u do sad neviđenim okolnostima, u poslednjih šest meseci počeo je "Treći svetski rat"

Komentari

Autor: Tanjug

03/10/2022

-

23:09

Brnabić: Vlada se formira u do sad neviđenim okolnostima, u poslednjih šest meseci počeo je "Treći svetski rat"
Tanjug/Vladimir Šporčić - Copyright Tanjug/Vladimir Šporčić

veličina teksta

Aa Aa

Mandatarka za sastav vlade Srbije Ana Brnabić rekla je večeras da će njen novi kabinet biti formiran u skladu sa ustavnim rokovima i podsetila da se taj proces odvija u dosad neviđenim okolnostima.

"Mislim da ide najbrže moguće u datim okolnostima. Kada zaista na dnevnoj osnovi moramo da gasimo raznorazne požare, da se borimo za stabilnost, ne samo političku, već i energetsku. Što se tiče dnevnog života građana, da li je vlada tehnička ili se čeka nova - ništa se nije promenilo", rekla je Brnabić za TV Blic.

Premijerka je naglasila da ministri još postoje, a da to što su u tehničkom mandatu ne menja njihov odnos prema poslu ili odgovornost.

"Svi radimo zajedno i u timu sa predsednikom Srbije. I što se tiče onoga što mi isporučujemo našim građanima, tu nismo dozvolili ni najmanju stvar da bude kao da nema vlade. Vlada postoji, a nova vlada će biti u skladu sa ustavnim rokovima", poručila je ona.

Rekla je i da je "ako ćemo iskreno, u poslednjih šest meseci počeo "Treći svetski rat" i da to "nisu okolnosti koje smo imali do sada".

Dosta novih lica u vladi

Brnabić je izjavila  da će nova Vlada biti formirana u skladu sa ustavnim rokovima i najavila da će u njoj biti mnogo promena i dosta novih lica.


"Biće mnogo promena, a biće značajne promene i u Zakonu o ministarstvima. Menjaćemo neke stvari gde smo uočili da smo mogli da idemo brže, a nismo zbog strukture Vlade. Biće dosta novih lica u Vladi", rekla je Brnabi, ali nije želela da govori o imenima. Brnabić je kazala da će se neka ministarstva deliti i da će biti novih resora, ali nije navela koja su to ministarstva.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Srbija