Biznis vesti

Kineska kompanija raspisala tender za 16 mostova na brzoj saobraćajnici Požarevac-Golubac na Dunavskom koridoru

Komentari

Autor: Euronews Srbija, FoNet

17/10/2022

-

16:34

Kineska kompanija raspisala tender za 16 mostova na brzoj saobraćajnici Požarevac-Golubac na Dunavskom koridoru
Tanjug/Jadranka Ilić - Copyright Tanjug/Jadranka Ilić

veličina teksta

Aa Aa

Beogradski ogranak kineske kompanija Čajna Šandong (China Shandong International Economic & Technical Cooperation Group Ltd) koja gradi brzu saobraćajnicu Požarevac-Golubac na Dunavskom koridoru, raspisao je tender "za gradnju 16 mostova i pet kutijastih propusta na ovoj saobraćajnici", objavio je danas portal Ekapija.


Tender uključuje nabavku svih materijala, transport i montažnu konstrukciju. Period izgradnje je 18 meseci, a tender će biti otvoren do 3. novebra.

Izgradnja brze saobraćajnice Požarevac - Veliko Gradište - Golubac jedan je od najvažnijih projekata koji Vlada Srbije trenutno sprovodi, jer će potpuno promeniti saobraćajnu komunikaciju u ovom delu naše zemlje, a to će rezultirati novim investicijama u turizmu i industriji, rekao je ranije ministar građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Tomislav Momirović nakon obilaska radova na ovom projektu.

Ukupna dužina brze saobraćajnice Požarevac - Golubac iznosi 68 km, a planom izgradnje predviđeno je da prvi deo trase počinje od postojeće petlje "Požarevac" na auto-putu Beograd - Niš i pruža se duž postojećeg državnog puta do Požarevca (početak obilaznice) u dužini od 23 km, gde se trenutno izvode radovi na dužini od 5,5 km.

Drugi deo brze saobraćajnice predstavlja novoplaniranu trasu državnog puta, koja zaobilazi građevinska područja naselja (obilaznica oko Požarevca) i preuzima tranzitni saobraćaj i kategoriju državnog puta u dužini od 23 km.

Deonica 3 nastavlja se na drugi deo brze saobraćajnice i takođe predstavlja novoplaniranu trasu državnog puta, koja zaobilazi građevinska područja naselja i preuzima tranzitni saobraćaj i kategoriju državnog do naselja Golubac u dužini od 22 km.

Komentari (0)

Biznis