Biznis vesti

Vučić s predstavnikom KIA o unapređenju saradnje u auto industriji

Komentari

Autor: Tanjug

24/10/2022

-

15:25

Vučić s predstavnikom KIA o unapređenju saradnje u auto industriji
Vučić s predstavnikom KIA o unapređenju saradnje u auto industriji - Copyright Tanjug/Miloš Milivojević

veličina teksta

Aa Aa

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić razgovarao je u Beogradu sa specijalnim izaslanikom Vlade Republike Koreje, predsednikom i generalnim direktorom korporacije KIA Hoom Sungom Singom o unapređenju saradnje u oblasti visokih tehnologija i automobilske industrije.

Vučić je rekao da se nada da će korejski investitori u Srbiji videti šansu za razvoj svog poslovanja.

"Sa specijalnim izaslanikom Vlade Republike Koreje razgovarao sam o unapređenju u oblasti visokih tehnologija i automobilske industrije. Republika Koreja je treći ekonomski partner Srbije u azijsko-pacifičkom regionu, a mi se nadamo da ce i drugi korejski investitori u Srbiji videti šansu za razvoj svog poslovanja", objavio je Vučić na instagramu.

Vučić je istakao i da je kompanija Jura Srbija, sa dosadašnjim ulaganjem od 100 miliona evra, na osmom mestu najvećih srpskih izvoznika, saopštila je pres služba predsednika.

Vučić i direktor KIA razgovarali su o unapređenju ukupne saradnje sa posebnim osvrtom na ekonomiju, a teme sastanka bile su i razvoj saradnje u oblasti visokih tehnologija i automobilske industrije, kao i dolazak novih korejskih investitora u Republiku Srbiju.

Ho Sung Song pohvalio je poslovno okruženje i povoljne uslove za ulaganja u Srbiji, koji direktno utiču na povećanje priliva stranih investicija, saopštila je pres služba predsednika.

Komentari (0)

Biznis