Biznis vesti

Vesić: Novi savski most će rasteretiti saobraćaj u centru Beograda

Komentari

Autor: Tanjug

08/11/2022

-

14:36

Vesić: Novi savski most će rasteretiti saobraćaj u centru Beograda
Vesić: Novi savski most će rasteretiti saobraćaj u centru Beograda - Copyright Tanjug/Sava Radovanović

veličina teksta

Aa Aa

Stari savski most nije kulturno-istorijski spomenik, on neće biti uništen i izgradnjom novog savskog mosta će se rasteretiti saobraćaj u centru Beograda, rekao je ministar građevinarstva, saobraćaja I infrastrukture Goran Vesić.

On je u Skupštini Srbije odgovarajući na primedbe narodne poslanice Jelene Jerinić iz Poslaničke grupe Zeleno levi klub rekao da i analize Saobraćajnog instituta CIP pokazuju da bi novi most rasteretio saobraćaj u centru prestonice.

“Obim saobraćaja bi se smanjio za 14 odsto, broj putnika na Brankovom mostu za osam odsto, na Gazeli za pet odsto, Mostu na Adi za četiri odsto” rekao je Vesić.

Dodao je da je važno znati da će se u produžetku ovog mosta raditi tunel Sava - Dunav, koji će ići skoro do Pančevackog mosta.

Naveo je i da ideja o uklanjanju starog mosta nije nova i da je odluka o njegovoj demontaži doneta na sednici Skupštine grada još 1968. godine, jer je most i tada bio usko saobraćajno grlo.

Rekao je i da nije tačno da se posao u vezi sa starim savskim mostom planira zbog Beograda na vodi, kako je i duskusiji navela Jerinić.

Komentari (0)

Biznis