Biznis vesti

Poskupela registracija automobila u Srbiji: Cene veće zbog većih taksi na putnička vozila

Komentari

Autor: Tanjug, RTS

03/12/2022

-

10:45

Poskupela registracija automobila u Srbiji: Cene veće zbog većih taksi na putnička vozila
Novine kod tehničkih pregleda automobila - Copyright Tanjug/Sava Radovanović

veličina teksta

Aa Aa

Zbog većih lokalnih komunalnih taksi na putnička vozila koje od 1. decembra, zavisno od kategorije vozila, mogu da iznose od 710 do 7.110 dinara, od četvrtka je u Srbiji poskupela registracija vozila.

Registracija automobila kao što je, na primer, "fijat grande punto" sada košta i do 21.000 dinara, a za "folksvagen pasat" star desetak godina i do 22.300 dinara, navodi RTS.

Za automobile je poskupelo skoro sve, i oni sami i gorivo i osiguranje a Mladen Alvirović iz SAT-a rekao je za javni servis da će trend poskupljenja automobila u jednom trenutku stati.

"Ono što vidimo po zapadnoj Evropi je da pojedini brendovi automobila konačno počinju dilere da snabdevaju dovoljnim količinama. Lanci proizvodnje se ponovo stabilizuju, što znači i da će te vrtoglave cene početi da padaju, a čim krenu da padaju cene novih automobila, počeće da padaju i cene polovnih", rekao je on.

Prema njegovoj oceni, sadašnja situacija sa cenama automobila bi mogla potrajati još godinu dana i da bi u decembru sledeće godine moglo da se priča o stvarnim promenama cena automobila. 

Preporuka za vas

Komentari (0)

Biznis