Biznis vesti

Brzi voz vratio putnike na železnicu: Udvostručen broj korisnika, najfrekventnija linija do Novog Sada

Komentari

Autor: Tanjug

14/12/2022

-

09:35

Brzi voz vratio putnike na železnicu: Udvostručen broj korisnika, najfrekventnija linija do Novog Sada
Brzi voz vratio putnike na železnicu: Udvostručen broj korisnika, najfrekventnija linija do Novog Sada - Copyright Tanjug/Miloš Milivojević

veličina teksta

Aa Aa

Ovih dana počela je primena novog reda vožnje na prugama, pa je putnicima na raspolaganju 206 vozova u domaćem saobraćaju i 128 polazaka u sistemu BG voz. 

"Ove godine nema mnogo promena u odnosu na red vožnje od prošle godine. Na raspolaganju našim putnicima je 206 vozova u domaćem saobraćaju, 128 polazaka BG voza, kao i standardni međunarodni vozovi za Bar koji se van sezone saobraćaju u dnevnom režimu, a u letnjoj sezoni će se saobraćati dva puta dnevno - dnevni voz i noćni auto-voz od stanice Zemun do Bara”, rekao je za Tanjug v.d. direktor Srbija voza Ivan Bulajić. 

On je ukazao da je najfrekventnija linija Beograd - Novi Sad i da na toj liniji ima po 30 polazaka u oba pravca. 

Euronews/Marko Subotić

 

"Dosta dobra ponuda je i od Beograda do Vršca, Beograda do Užica. Ove godine smo ponovo otvorili liniju od Beograda do Šida i Beograd-Ruma-Šabac - Loznica - Mali Zvornik koja pokriva oko 150 hiljada građana naše zemlje. Na naše veliko zadovoljstvo železnički saobraćaj se vraća na velika vrata. Poređenja radi u 2021. godini smo imali  oko 2,8 miliona putnika, očekivanja za ovo godinu su 5,5 miliona putnika, a naši planovi za narednu godinu su još gotovo milion putnika. Primetno je vraćanje putnika na železnicu”, rekao je Bulajić. 

Pored tradicionalne kupovine karata na blagajnama, kako je rekao, uvedene su i novine, kao što je onlajn kupovina na internet stranici ali i putem mobilne aplikacije Srbija voz.

"Imamo više od 100.000 aktivnih korisnika aplikacije, a razlozi su izuzetna jednostavnost kupovine, kao i to što nudimo i pet odsto dodatnih popusta za kupovinu tim putem”, rekao je Bulajić. 

 

Preporuka za vas

Komentari (1)

D. Lukić

14.12.2022 14:58

Sva tri (3) Stadler KISS voza, koji su inače »debelo« plaćeni, jer su kupljeni preko reda tako što su sa montažne linje »skinuta« tri (3) voza koji su se sklapali za West Bahn iz Beča, imaju EMUs sistem napajanja pa mogu da saobraćaju po svim prugama u Evropi. A da bi ta tri (3) Stadler KISS voza krenuli put Evrope i donosili zaradu, umesto što »lete« do Novog Sada po ceni karte od 400din, potrebno je predhodno modernizovati deonicu pruge od Sremske Mitrovice do Šida, koja je inače trenutno još u »19 veku« jer je na njoj dozvoljena brzina samo 30km/h.

Biznis