Biznis vesti

Putevi Srbije: Od petka počinje da radi web servis za elektronsku naplatu putarine

Komentari

Autor: Euronews Srbija

28/12/2022

-

19:17

Putevi Srbije: Od petka počinje da radi web servis za elektronsku naplatu putarine
Kolone vozila kod naplatne stanice kod Vrčina na autoputu Beograd - Niš - Copyright Tanjug/Strahinja Aćimović

veličina teksta

Aa Aa

Javno preduzeće "Putevi Srbije" u petak pušta u rad web servis za elektronsku naplatu putarine. Servis će u početnoj fazi funkcionisati na teritoriji Republike Srbije i biće dostupan isključivo fizičkim licima. Kako su saopštili iz "Puteva", u narednoj fazi, na osnovu do sada ostvarenih pregovora, očekuju pristupanje zemalja regiona, tako da će elektronska naplata putarine uskoro funkcionisati kroz istu platformu u više zainteresovanih zemalja.

To će, kako su naveli, omogućiti svim korisnicima da sa istim TAG uređajem prolaze kroz više zemalja učesnica zajedničkog projekta povezivanja elektronske naplate putarine u regionu.

"Da biste postali korisnik elektronske naplate putarine kroz jedinstvenu plaftormu za elektronsku naplatu putarine, potrebno je da posedujete TAG uređaj kao i platnu karticu (debitna/kreditna, mastercard, visa, maestro). Korisnicima će se, nakon korišćenja određene deonice autoputa, izvršiti automatska naplata putarine sa registrovane platne debitne/kreditne kartice", objašnjavaju iz "Puteva Srbije".

Tanjug/Zoran Žestić

 

Detaljno uputstvo kako postati korisnik web platforme za jedinstvenu elektronsku naplatu putarine, može se preuzeti sa internet prezentacije "Puteva Srbije".  Ova usluga će u početnoj fazi biti dostupna na prodajnom mestu u Ustaničkoj ulici 64/5 svakog radnog dana u vremenskom periodu od 07 do 22 časa.

U "Putevima" kažu da će u narednim fazama usluga biti proširena kroz postojeću distributivnu prodajnu mrežu za elektronsku naplatu putarine.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Biznis