Biznis vesti

Od marta brže do autoputa Miloš Veliki: Ubrzano se radi na saobraćajnici Novi Beograd - Surčin

Komentari

Autor: Tanjug

31/12/2022

-

12:20

Od marta brže do autoputa Miloš Veliki: Ubrzano se radi na saobraćajnici Novi Beograd - Surčin
Od marta brže do autoputa Miloš Veliki: Ubrzano se radi na saobraćajnici Novi Beograd - Surčin - Copyright MGSI/Đorđe Krstić

veličina teksta

Aa Aa

Ministar građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Goran Vesić jutros je obišao radove na izgradnji autoputa Novi Beograd - Surčin i tom prilikom istakao da se saobraćajnica ubrzano završava te da će već u martu biti puštena u rad. 

"Doneo sam jutos doručak radnicima na autoputu Beograd - Surčin da im se zahvalim za to što rade i danas. Put se ubrzano završava i trebao bi u martu da bude pušten u saobraćaj. To će biti najbrža veza ovog dela Beograda, posebno Zemuna i Novog Beograda, sa autoputem Miloš Veliki", rekao je Vesić za Tanjug. 

Ova saobraćajnica će, naglasio je ministar skratiti put ljudima koji žive na Novom Beogradu i Zemunu do autoputa Miloš Veliki, a samim tim i rasteretiti autoput Beograd - Šid. 

"Ono što je zanimljivo ovo smo gradili ne samo kao autoput, već i kao gradsku saobraćajnicu. Od ukupno osam kilometara koliko je dugačka ova saobraćajnica, na oko sedam kilometara uređena je biciklistička staza kao i šetalište, odnosno trotar za pešake", rekao je Vesić.  

On je dodao da je zahvalan svima  koji će, osim radnika na ovoj saobraćajnici, raditi za praznike. 

"Večeras će raditi desetine hiljada ljudi u komunalnom sistemu Srbije. U lokalnim preduzećima, vodovodima, u gradskim prevozima, na železnici. I narednih dana će raditi, kako bi ostali mogli da slave i kako bi Srbija mogla da se razvija. Zato sam hteo da ovo jutro pred Novu godinu dočekam 

 

Preporuka za vas

Komentari (0)

Biznis