Biznis vesti

Drobnjak o dogovoru sa meštanima Pakovraće: Obećali su da će odblokirati radove na "Milošu Velikom"

Komentari

Autor: Tanjug

02/08/2022

-

16:23

Drobnjak o dogovoru sa meštanima Pakovraće: Obećali su da će odblokirati radove na "Milošu Velikom"
Preljina - Požega - Copyright RINA

veličina teksta

Aa Aa

Javno preduzeće "Putevi Srbije" predložiće vladi da donese zaključak da se meštanima Pakovraće, čije se kuće i zemlja nalaze na trasi auto-puta Preljina-Požega, isplati odšteta u skladu sa presudom Osnovnog suda u Čačku, izjavio je danas v.d. direktora tog javnog preduzeća Zoran Drobnjak.

Drobnjak se, zajedno sa gradonačelnikom Čačka Milunom Todorovićem, sastao danas sa meštanima Pakovraće koji su kod betonske baze u tom mestu blokirali gradnju puta zbog neisplaćene odštete za zauzimanje imovine.

"Mislim da smo postigli načelni sporazum da meštani obustave protest, a mi ćemo već danas uputit predlog vladi da odnese zaključak i vlasnicima se isplati odšteta u skladu sa presudom Osnovnog suda u Čačku. Meštani su obećali da će deblokirati betonsku bazu od koje zavisi nastavak gradnje auto-puta", rekao je Drobnjak.

Meštanin Pakovraće Radosav Ćosić, na čijem imanju se nalazi baza, potvrdio je da su razgovarali sa direktorom "Puteva Srbije" o deblokadi i načinu isplate.

"Na mom imanju se nalazi betonska baza i mi smo spremni da omogućimo nastavak radova ukoliko vlada ispuni ovaj dogovor. Međutim, nisam siguran da li će moje komšije prihvatiti da odmah odblokiraju gradilište ili će sačekati da prvo vlada ispuni svoj deo dogovora. Mi smo nepoverljivi jer nam je u dva navarata to bilo obećano, ali nije bilo ispunjeno, naglasio je Chosić.

Inače, protest meštana Pakovraće počeo je pre dvadesetak dana i kulminirao blokiranjem betonske baze i prekidom daljih radova na izgradnji auto-puta Miloš Veliki.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Biznis