Biznis vesti

Cena putarine za vozače koji se isključuju na rampi Pakovraće, ista kao i na Preljini

Komentari

Autor: Euronews Srbija

01/02/2022

-

16:16

Cena putarine za vozače koji se isključuju na rampi Pakovraće, ista kao i na Preljini
Tanjug/Miloš Milivojević - Copyright Tanjug/Miloš Milivojević

veličina teksta

Aa Aa

Svi učesnici u saobraćaju će deonicu od Preljine do Pakovraća koristiti besplatno, odnosno, cena putarine za one koji se isključuju na naplatnoj stanici "Pakovraće" biće ista kao do naplatne stanice "Preljina", saopštili su "Putevi Srbije".

Vozači automobila od Obrenovca, gde se nalazi prva naplatna rampa iz pravca Beograda, na auto-putu "Miloš veliki", do Preljine i Pakovraće plaćaju 430 dinara, dok je putarina za autobuse 1.270, a za kamione 2. 560 dinara.

U prvih 48 sati od puštanja u saobraćaj nove deonice autoputa E-763, od Preljine do Pakovraća, kroz novu naplatnu stanicu "Pakovraće" prošlo je 15.529 vozila, dok je kroz naplatnu stanicu "Preljina" prošlo 10.529 vozila, što je za 40,8 odsto manje u poređenju sa istim periodom prošle godine.

Nova naplatna stanica izgrađena je u sklopu petlje kod mesta Pakovraće, ima šest saobraćajnih traka u okviru kojih se nalaze zasebne trake za prolaz vozila koja koriste elektronsku naplatu putarine.

"Puštanjem u saobraćaj nove deonice autoputa "Miloš Veliki" smanjiće se gužve na obilaznici oko Čačka, jer će svi učesnici u saobraćaju koji su u tranzitu koristiti novu naplatnu stanicu, dok će svi koji se kreću ka Čačku, birati jednu od ove dve naplatne stanice", saopštili su iz "Puteva".

Preporuka za vas

Komentari (0)

Biznis