Biznis vesti

Drobnjak: Deonica Preljina - Pakovraća biće otvorena do kraja meseca

Komentari

Autor: TV Prva / Tanjug

19/01/2022

-

10:53

Drobnjak: Deonica Preljina - Pakovraća biće otvorena do kraja meseca
MGSI - Copyright MGSI

veličina teksta

Aa Aa

Deonica auto-puta "Miloš Veliki" od Preljine do Pakovraća biće otvorena za saobraćaj do kraja januara, izjavio je danas v.d. direktora JP "Putevi Srbije" Zoran Drobnjak. On je rekao da je na toj deonici u toku asfaltiranje puta na kojem se nekada nalazila privremena naplatna rampa i da će taj put biće zatvoren za saobraćaj danas od 10 do 16 sati.

Drobnjak je rekao da su vozači obavešteni da koriste alternativni put preko Milanovca ili Ljiga.

"Do 16 sati danas ovaj deo puta biće asfaltiran, ali nas čeka još puno posla. Tokom dana idemo na radni sastanak sa Kinezima u vezi sa osvetljenjem tunela Trbušani i gledamo da ovu deonicu od Preljine do Pakovraća završimo do kraja meseca, a možda i ranije", rekao je Drobnjak za TV Prva.

Ističe da nakon tog otvaranja ostaje još mnogo posla na deonici od Pakovraće ka Požegi i da se očekuje da ta deonica bude završena do kraja godine. Na pitanje da li će u narednom periodu poskupeti putarina, Drobnjak je odgovorio da neće biti poskupljenja.

Nadležni su više puta najavljivali da će do Nove godine radovi na ovom delu od oko 12 kilometara Auto-puta "Miloš Veliki"  biti završeni, kako bi se izbegao uobičajeni kolaps tokom novogodišnjih i božićnih praznika, ali je nekoliko dana prekraja godine soapšteno da deo između Prlejine i Pakovraća ipak nije spreman za puštanje u saobraćaj.

Iz "Puteva Srbije" su za Euronews Srbija tada izjavili da se puštanje u saobraćaj deonice auto-puta E - 763, od Preljine do Pakovraća odlaže do 10. februara zbog bezbednosti saobraćaja.

"Neophodno je dodatno vreme da bi se sredile bankine, zamenio asfalt na određenim delovima, u potpunosti sredilo odvodnjavanje, kako zbog redovnog održavanja tako i zbog očekivanih padavina u zimskom periodu. Takođe, potrebno je da se ukloni deo naplatne stanice u Preljini, kako bi ceo potez od Preljine do Pakovraća bio u potpunosti u funkciji", naveli su u "Putevima Srbije".

Ranije je najavljivano da će cela deonica od Preljine do Požege od 30,9 kilometara biti završena do kraja 2021. godine, pa je obećanje "skraćeno" na prvih do Pakovraća, a sada se pominje novi rok - cela trasa trebalo bi da bude izgrađena do kraja 2022. godine. Na njoj će biti tri tunela, 32 mosta, 11 nadvožnjaka i tri petlje. Ta deonica će povezati Čačak, Lučane i Požegu i dva okruga, Moravički i Zlatiborski. 

 

Preporuka za vas

Komentari (0)

Biznis