Biznis vesti

Revizori opet opominju "Puteve" zbog Drobnjaka: Nadzorni odbor se proglasio nenadležnim za smenu v.d. direktora

Komentari

Autor: Tanjug

29/12/2021

-

16:43

Revizori opet opominju "Puteve" zbog Drobnjaka: Nadzorni odbor se proglasio nenadležnim za smenu v.d. direktora
Revizori opet opominju "Puteve" zbog Drobnjaka: Nadzorni odbor se proglasio nenadležnim za smenu v.d. direktora - Copyright Tanjug/Sava Radovanović

veličina teksta

Aa Aa

Državna revizorska institucija (DRI) objavila je Izveštaj o reviziji odazivnog izveštaja javnog preduzeća "Putevi Srbije" u kome je ponovo konstatovano da je vršilac dužnosti direktora tog preduzeća Zoran Drobnjak duže od šest godina na toj funkciji, suprotno Zakonu o javnim preduzećima, kojim je propisano da funkcija vršioca dužnosti direktora ne može trajati duže od jedne godine. Ovakvu primedbu DRI je stavila i u svoj prošli izveštaj.

U Odazivnom izveštaju preduzeća navedeno je da je DRI preporučio Nadzornom odboru "Puteva Srbije" da ispravi nepravilnost, tako što će prema osnivaču pokrenuti inicijativu za imenovanje direktora preduzeća, ali je Nadzorni odbor odgovorio kako nije nadležan za pokretanje takve inicijative.

Izveštaj DRI navodi da preduzeće nije poštovalo preporuku o ispravljanju nepravilnosti o nesprovedenom istraživanju tržišta za javne nabavke iz 2018. i 2019. godine u vrednosti od oko 7,17 milijardi dinara, ali da je tražena dokumentacija dostavljena za projekte izgradnje putne infrasturkture za 2021. godinu.

Revizori su u novembru prošle godine u svom izveštaju konstatovali da "Putevi Srbije" krše Zakon o javnim nabavkama, kao i da Zoran Drbonjak više ne može da bude vršilac dužnosti direktora tog javnog preduzeća, pošto je u tom statusu već šest godina.

DRI je Nadzornom odboru tada dao rok od 90 dana da pokrene inicijativu za imenovanje direktora u skladu sa Zakonom o javnim preduzećima.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Biznis