Biznis vesti

Nove cene goriva na pumpama - dizel od danas jeftiniji za dva dinara

Komentari

Autor: Euronews Srbija

06/01/2023

-

10:29

Nove cene goriva na pumpama - dizel od danas jeftiniji za dva dinara
Nove cene goriva na pumpama - dizel od danas jeftiniji za dva dinara - Copyright profimedia

veličina teksta

Aa Aa

Nova maksimalna cena evrodizela će od danas u 15 časova na pumpama biti 195 dinara, dok će benzin koštati 164 dinara, rekli su za Euronews Srbija u Ministarstvu trgovine. Cena dizela je do danas bila 197 dinara, a benzina 164 dinara.   

Vlada Srbije od februara kontroliše cene goriva, a one se usklađuju nedeljno i petkom ih objavljuje nadležno ministarstvo. Kada su prvi put zamrznute benzin je koštao 171 dinara, a dizel 179 dinara.

Vlada Republike Srbije usvojila je prošle nedelje izmenjenu Uredbu o ograničenju visine cena derivata nafte kojom se njeno trajanje produžava do 31. januara 2023. godine, a u cilju daljeg sprečavanja većih poremećaja na tržištu i očuvanja životnog standarda stanovništva, saopšteno je nakon sednice Vlade.

Kako bi se omogućilo nesmetano snabdevanje tržišta derivatima nafte i očuvao standard građana, Vlada Srbije donela je odluku o privremenom smanjenju iznosa akciza na pojedine derivate nafte za 10 odsto.

Na sednici je doneta i odluka o privremenom produženju zabrane izvoza Evro dizela EN 590 do 7. januara, dok će odluka o privremenoj zabrani izvoza i iznošenja prirodnog gasa važiti još mesec dana.

 

Preporuka za vas

Komentari (0)

Biznis