Biznis vesti

Preliminarni rezultati Er Srbije: Profit od 21 milion evra, bez ijednog evra državnih subvencija

Komentari

Autor: FoNet

17/01/2023

-

13:04

Preliminarni rezultati Er Srbije: Profit od 21 milion evra, bez ijednog evra državnih subvencija
Preliminarni rezultati Er Srbije: Profit od 21 milion evra, bez ijednog evra državnih subvencija - Copyright Tanjug/Ron Purcell

veličina teksta

Aa Aa

Aviokompanija Er Srbija je, prema preliminarnim rezultatima, prvi put od pandemije koronavirusa, imala pozitivan neto i operativni rezultat i ostvarila profit od 21 milion evra, bez ijednog evra državnih subvencija, saopšteno je danas.

U saopštenju nacionalne aviokompanije je navedeno da je dobar preliminarni finansijski rezultat ostvaren zahvaljujući efikasnom poslovanju i sprovedenim merama konsolidacije poslovanja tokom pandemije, velikom povećanju mreže destinacija i rastu obima saobraćaja od oko 60 odsto u odnosu na prethodnu godinu, kao i opštem rastu tražnje do kojeg je došlo počev od proleća 2022. godine i popuštanju dotadašnjih mera ograničenja putovanja. 

"Rezultat dolazi posle dve izuzetno teške godine ne samo za našu kompaniju, već i za celokupan putnički avio-saobraćaj na globalnom nivou. Posebno sam zadovoljan zbog toga što na najlepši mogući način ulazimo u jubilarnu desetu godinu od pokretanja Er Srbije u kojoj imamo izuzetno ambiciozne planove od kojih smo jedan deo već najavili", rekao je generalni direktor Er Srbije Jirži Marek.

On je dodao da Er Srbija u narednim danima namerava da objavi operativne rezultate poslovanja za 2022. godinu, ali da već sada može da se kaže da se srpska nacionalna aviokompanija tokom prošle godine po broju putnika približila na svega dva odsto od rekordne pretpandemijske 2019. godine.

U oktobru 2013. godine, prvim letom novog aviona erbas A319 Novak Đoković obeležen je novi početak kompanije pod novim brendom i imenom Er Srbija.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Biznis