Biznis vesti

Komisija za zaštitu konkurencije pokrenula postupak protiv društva "Vaillant": Iste veleprodajne i maloprodajne cene

Komentari

Autor: Tanjug

02/02/2023

-

09:16

Komisija za zaštitu konkurencije pokrenula postupak protiv društva "Vaillant": Iste veleprodajne i maloprodajne cene
Termostat - Copyright profimedia

veličina teksta

Aa Aa

Komisija za zaštitu konkurencije pokrenula je postupak ispitivanja povrede konkurencije po službenoj dužnosti protiv privrednog društva Vaillant doo iz Beograda, distributera opreme za grejanje brendova "Vaillant" i "Protherm", zbog sumnje da navedeno društvo određuje cene pomenutih brendova u daljoj prodaji u našoj zemlji.

Komisija je izvršila nenajavljeni uviđaj u prostorijama tog privrednog društva i upoređivala veleprodajne i maloprodajne cene iz njegovog cenovnika sa maloprodajnim cenama iskazanim na internet stranicama pojedinih ovlašćenih distributera i utvrdila da su identične, kako međusobno kod svih posmatranih maloprodavaca, tako i sa cenama iz cenovnika dostupnog na internet stranici društva Vaillant, navodi se u saopštenju.

Dodaje se da društvo Vaillant na osnovu dostupnih podataka nije prisutno na tržištu maloprodaje proizvoda brendova "Vaillant" i "Protherm" već samo preko svojih distributera.

Na osnovu analize i ocene prikupljenih podataka, Komisija je osnovano pretpostavila postojanje povrede konkurencije u smislu člana 10. Zakona, u vidu nedozvoljenog restriktivnog sporazuma, kojim društvo Vaillant određuje cene proizvoda brendova "Vaillant" i "Protherm" u daljoj prodaji tj. svojim distributerima.

Iz Komisije za zaštitu konkurencije Srbije pozivaju sva lica koja raspolažu podacima, ispravama ili drugim relevantnim informacijama koje mogu doprineti utvrđivanju činjeničkog stanja u ovom postupku da iste dostave na adresu Komisije.

Komentari (0)

Biznis