Biznis vesti

SES pozvao firme da podrže zaposlene obolele od karcinoma: U kampanju pokrenutu u Davosu uključile se brojne kompanije

Komentari

Autor: Tanjug

05/03/2023

-

23:22

SES pozvao firme da podrže zaposlene obolele od karcinoma: U kampanju pokrenutu u Davosu uključile se brojne kompanije
Tanjug/Sava Radovanović - Copyright Tanjug/Sava Radovanović

veličina teksta

Aa Aa

Predsednik Saveza ekonomista Srbije (SES) Aleksandar Vlahović pozvao je večeras tokom 30. jubilarnog Kopaonik biznis foruma, sve članice i kompanije u Srbiji da se dobrovoljno čvrsto obavežu da će pružiti podršku zaposlenima obolelim od karcinoma, a čime bi se pridružili globalnoj kampanji pokrenutoj u januaru na forumu u Davosu.

Incijativu je večeras na jednom od panela izneo Anđelko Trpković, predstavnik međunarodnog udruženja za marketinške komunikacije, ogranka za Srbiju i naglasio da su je osim SES u Srbiji podržale još tri kompanije - OMR, Zlatiborac i Ninamedija.

Podsetio je da istraživanja pokazuju da 50 odsto ljudi kojima je dijagnostifikovano neko od malignih oboljenja ima strah da se obrati kompanijskom HR, a da ih više od 90 odsto navodi da im je u procesu lečenja bila važna podrška kolega sa posla.

Prema njegovim rečima, cilj kampanje pokrenute na Svetskom biznis forumu u Davosu, je da se podstaknu poslodavci da iskorene stigmu i anksioznost zbog zaposlenih obolelih od raka.

"Važno je definisati politike kojim bi kompanije u teškim trenucima osnažile zaposlne obolele od karcinoma", rekao je Trpković i dodao da su to u svetu već učnile desetine svetski poznatih kompanija - od Gugla, preko Unilevera, Tojote, Verajzona, Volmarta, L'Oreala, MekDonaldsa, do Diznija.

Vlahović je naveo da SES okuplja najveće kompanije, banke, osiguravajući sektor, realni sektor i samim tim će incijativu proslediti na sve članice koje imaju 30.000 zaposlenih.

"Zadatak nam je da promovišemo inicijativu i pozovemo sve preduzeća da se pridruže incijativi", rekao je on.

Komentari (0)

Biznis