Biznis vesti

DM u Hrvatskoj povlači puter sa susamom zbog sumnje na salmonelu: Ima li ga u Srbiji?

Komentari

Autor: Tanjug

25/03/2023

-

13:16

DM u Hrvatskoj povlači puter sa susamom zbog sumnje na salmonelu: Ima li ga u Srbiji?
DM u Hrvatskoj povlači puter sa susamom zbog sumnje na salmonelu: Ima li ga u Srbiji? - Copyright profimedia

veličina teksta

Aa Aa

Robna marka DM povukla je iz predostrožnosti "dmBio tahini pasta od susama, 250g" u Hrvatskoj jer ne može da isključi mogućnost prisutnosti bakterije salmonele u tim proizvodima.

U pitanju su proizvodi sa rokovima trajanja do 21.02. 2025. godine i 25.02.2025. godine, piše Index.hr.

"Kako bi osigurali najviši nivo bezbednosti proizvoda i kupaca, molimo kupce da provere da li su kupili dmBio tahini susam pastu od 250 g u navedenim rokovima trajanja i da proizvod ne konzumiraju, već da ga vrate u prodavnicu gde će im biti obezbeđena zamena proizvoda ili povraćaj novca. Proizvod se može vratiti otvoren ili neotvoren i bez predočenja računa", navela je kompanija u saopštenju.

Tim povodom oglasio se i DM u Srbiji. Navode da se sporni proizvod sa navedenim rokovima trajanja ne nalazi u prodaji u Srbiji i da se neće ni nalaziti.

Ostali proizvodi iz dmBio asortimana nisu pogođeni ovim povlačenjem a rok upotrebe je lako vidljiv na zadnjoj strani pakovanja proizvoda, navedeno je u saopštenju.

Kao razlog povlačenja u nekim zemljama, DM je naveo da se ne može isključiti mogućnost da se u puteru može naći salmonela a da konzumiranje proizvoda zaraženog ovom bakterijom može izazvati dijareju, bolove u stomaku, a u nekim slučajevima i povraćanje i laku groznicu.

Komentari (0)

Biznis