Biznis vesti

Kompanija Meta o novom sistemu reklamnih poruka: Oglašivačima tri ''nivoa rizika'' koje mogu da izaberu

Komentari

Autor: Tanjug

30/03/2023

-

17:40

Kompanija Meta o novom sistemu reklamnih poruka: Oglašivačima tri ''nivoa rizika'' koje mogu da izaberu
Kompanija Meta o novom sistemu reklamnih poruka: Oglašivačima tri ''nivoa rizika'' koje mogu da izaberu - Copyright Tanjug/AP/Tony Avelar

veličina teksta

Aa Aa

Kompanija Meta, u čijem vlasništvu su Fejsbuk, Instagram i Vatsap, saopštila je danas da uvodi sistem pomoću kojeg će oglašivači na tim platformama moći da odrede gde se njihovi oglasi prikazuju.

Kako navodi Rojters, Meta se odlučila na ovakav korak kako bi odgovorila na zamerke oglašivača da se njihove reklamne poruke pojavljuju pored kontroverznih objava na Fejsbuku i Instagramu.

Novi sistem nudi oglašivačima tri ''nivoa rizika'' koje mogu da izaberu za plasiranje svojih oglasa, sa najkonzervativnijom opcijom koja isključuje plasmane iznad ili ispod objava sa osetljivim sadržajem, kao što su prikazi oružja, seksualne insinuacije i političke debate.

Meta će obezbediti i izveštaj preko firme za beleženje statistika reklama Zefr, u kojem će Fejsbuk oglašivačima pokazati konkretan sadržaj koji se pojavio pored njihovih oglasa i kako je kategorisan.

Rojters navodi da se marketinški stručnjaci dugo zalažu za veću kontrolu nad tim gde se njihovi oglasi pojavljuju na mreži, žaleći se da velike kompanije na društvenim mrežama rade premalo da spreče prikazivanje oglasa pored govora mržnje, lažnih vesti i drugog uvredljivog sadržaja.

Potpredsednica kompanije Meta Samanta Setson očekuje da će Meta vremenom uvesti detaljnije kontrole kako bi oglašivači mogli da odrede svoje preferencije u vezi sa različitim društvenim pitanjima.

Ona je navela da rani testovi nisu pokazali značajnu promenu u performansama ili ceni za oglase postavljene koristeći restriktivnija podešavanja, dodajući da su oni koji su uključeni u testove bili ''prijatno iznenađeni''.

Kontrole će u početku biti dostupne na tržištima engleskog i španskog govornog područja, sa planovima da se prošire na druge regione, kao i na formate Reels, Stories i video oglasa kompanije, što se očekuje kasnije ove godine.
 

Preporuka za vas

Komentari (0)

Biznis