Biznis vesti

Kompanija Meta najavila ukidanje novih 10.000 radnih mesta u naredna tri meseca

Komentari

Autor: Tanjug

14/03/2023

-

15:24

Kompanija Meta najavila ukidanje novih 10.000 radnih mesta u naredna tri meseca
Meta - Copyright Tanjug AP/Godofredo A. Vásquez

veličina teksta

Aa Aa

Kompanija Meta, koja u svom vlasništvu ima Fejsbuk, Instagram i WhatsApp, saopštila je danas da ukida još 10.000 radnih mesta, kao i da neće popuniti 5.000 otvorenih pozicija, kako bi smanjila troškove.

U saopštenju se navodi da će ta kompanija smanjiti timove za zapošljavanje ovog meseca, da će dodatno smanjiti tim za tehnološka istraživanja krajem aprila, kao i biznis tim krajem maja, prenosi AP.

''Ovo će biti teško i nema načina da se to zaobiđe. To će značiti da se opraštamo od talentovanih i strastvenih kolega koji su bili deo našeg uspeha'', rekao je izvršni direktor Mete Mark Zakerberg.

Meta je na projekat ''Metaverzuma'' do sada uložila milijarde dolara, ali je u februaru zabeležila niži profit i prihod za poslednji kvartal 2022, na šta su uticale lođe tržišne okolnosti i konkrentske firme poput TikToka.

Agencija podseća da je iz Mete u novembru najavljeno otpuštanje još 11.000 zaposlenih.

''Kada sam govorio o efikasnosti u ovoj godini, rekao sam da će deo našeg posla uključivati uklanjanje radnih mesta, što će biti u službi izgradnje modernije, tehnički snažnije kompanije i poboljšanja naših poslovnih performansi kako bismo omogućili dugoročne ciljeve'', rekao je Zakerberg.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Biznis