Biznis vesti

Basta sa direktorom Svetske banke u Srbiji o intenziviranju saradnje i novim investicionim ciklusima

Komentari

Autor: Euronews Srbija

03/04/2023

-

12:22

Basta sa direktorom Svetske banke u Srbiji o intenziviranju saradnje i novim investicionim ciklusima
Basta sa direktorom Svetske banke u Srbiji o intenziviranju saradnje i novim investicionim ciklusima - Copyright privreda.gov.rs

veličina teksta

Aa Aa

Ministar privrede Rade Basta sastao se danas sa direktorom Svetske banke u Srbiji Nikolom Pontarom sa kojim je razgovarao o mapi puta za buduće projekte i zahvalio se podršci koju Svetska banka pruža Srbiji.

Basta je naveo da se u svetu dešavaju ekonomske promene i istakao da je put Srbije onaj koji vodi ka Evropskoj uniji.

"U svetu se dešava zaokret ekonomije i moramo da budemo spremni za zelenu tranziciju. Srbija ne može da čeka jer svako odugovalačenje vraća Srbiju u prošlost. Naša zemlja je nedvosmisleno zabeležila napredak", izjavio je Basta.

U saopštenju Ministarstva privrede je navedeno da je ministar rekao da nije zadovoljan procesom privatizacije i stečaja i dodao da mora više da se radi na transparentnosti jer slučajevi stečaja ne mogu da traju 10 do 15 godina.

Basta je istakao da je prioritet ravnomerni regionalni razvoj i da će se u narednom periodu intenizivirati realizacija projekata na jugu Srbije, posebno u opštinama Medveđa, Bujanovac i Preševo.

privreda.gov.rs

 

On je dodao da je Ministarstvo privrede zainteresovano za nastavak saradnje sa Svetskom bankom kao i da će predstavnici ove organizacije imati njegovu podršku.

Ministarsvo je navelo u saopštenju da je direktor Svetske banke u Srbiji Nikola Pontara  istakao da postoji dobra saradnja sa Ministarstvom privrede i izrazio očekivanje da će uspešno nastaviti saradnju sa Srbijom i na novim projektima.

Pontara i Basta su zaključili da će u u narednom periodu intenzivirati susrete i da će zajedničkom saradnjom kroz nove investicione cikluse doprineti podizanju standarda građana Srbije.
 

Komentari (0)

Biznis