Biznis vesti

Radno vreme pijaca i supermarketa za uskršnje praznike

Komentari

Autor: Euronews Srbija, Fonet

10/04/2023

-

21:40

Radno vreme pijaca i supermarketa za uskršnje praznike
Radno vreme pijaca i supermarketa za uskršnje praznike - Copyright Tanjug/Miloš Milivojević

veličina teksta

Aa Aa

Javno komunalno preduzeće "Beogradske pijace" najavljuje da će sve pijace koje posluju u sastavu ovog preduzeća, u petak, subotu i ponedeljak, 14, 15. i 17. aprila, raditi po uobičajenom radnom vremenu od 6 do 19 časova.

Zelene pijace neće raditi na Uskrs, u nedelju, 16. aprila, osim pijaca: "Zemun", "Banovo brdo", "Bele vode" i "Dušanovac", koje će raditi od 6 do 14 časova. Pijaca "OTC" – Novi Beograd, u petak i subotu, 14. i 15. aprila, radiće po uobičajenom radnom vremenu od 8 do 16 časova, dok će na Uskrs, 16. aprila, te u ponedeljak, 17. aprila, pijaca biti zatvorena.

Parking na pijaci "Zemun", na Uskrs, radiće 24 časa, dok će parking na pijaci "Dušanovac" raditi od 7 do 15 časova.

Prodajni objekti radiće za vaskršnje i prvomajske praznike prema izmenjenom rasporedu, najavila je danas gradska uprava Beograda.

Na Veliki petak, 14. aprila, dežurni prodajni objekti nespecijalizovanih trgovinskih formata, pretežno prehrambenog asortimana - hipermarketi, supermarketi, mini-marketi, moraju da rade najmanje od devet do 12 sati, navodi u saopštenju Beoinfo.

U subotu, 15. aprila, dežurni prodajni objekti moraju da rade najmanje od devet do 12 sati, dok u nedelju, na Vaskrs, dežurni prodajni objekti mogu biti zatvoreni.

Drugi dan Vaskrsa, 17. aprila, dežurni prodajni objekti moraju da rade najmanje od devet do 12 sati.

Isto radno vreme važiće i za prvomajske praznike - u nedelju, 30. aprila, dežurni prodajni objekti moraju da rade najmanje od devet do 12 sati, dok na Praznik rada, 1. maja mogu biti zatvoreni.

Drugog dana praznika, 2. maja, obaveza dežurnih prodajnih objekata je da rade najmanje od devet do 12 sati.

Benzinske stanice tokom vaskršnjih i prvomajskih praznika rade 24 sata na državnim putevima I i II reda i opštinskim putevima na teritoriji grada Beograda, a ostale benzinske stanice u gradu najmanje od šest do 20 sati, navedeno je u saopštenju.

Komentari (0)

Biznis