Biznis vesti

Svečani doček za prvi let aviona Er Srbije u Čikagu

Komentari

Autor: Tanjug

17/05/2023

-

20:22

Svečani doček za prvi let aviona Er Srbije u Čikagu
Svečani doček za prvi let aviona Er Srbije u Čikagu - Copyright Tanjug/video

veličina teksta

Aa Aa

Avion nacionalne kompanije Er Srbije koji je jutros rano poleteo iz Beograda, sleteo je u Čikago, na Međunarodni aerodrom "O'Her", gde je dočekan vodenim topovima. 

Avion koji nosi naziv "Nikola Tesla" sleteo je na Terminal 5, koji je zvanično otvoren u januaru ove godine.

U čast prvog leta, na samom aerodromu, priređen je i svečani doček. 

Dobrodošlicu putnicima i kompaniji Er Srbija, u ime graodnačelnika Čikaga Brendona Džonsona i cele vazduhoplovne avijacije, poželela je komesarka čikaškog Direktorata za civilno vazduhoplovstvo Dzejmi Ri.

"Radujemo se dugom i trajnom partnerstvu, ali i tome što Čikago ponovo povezujemo sa jednim od najstarijih evropskih gradova. Tehnički, ovo je obnova starog leta, koji je poslednji put realizovan na današnji dan, 17.vmaja 1992.godine. U tu čast, ova dva leta nosiće iste oznake, kao i nekadašnji letovi", istakla je komesarka Ri.

Navela je da će putnici koji dolaze iz Srbije imati na raspolaganju veliki broj opcija ka mnogim destinacijama sa aerodroma "O'Her".

TANJUG/Julija Bakić

 

Generalni direktor Er Srbije Jirži Marek poručio je da su sa ovim letom Beograd, Srbija i Zapadni Balkan mnogo bliži.

"Došli smo danas iz Beograda za 9 sati i 53 minuta, što je neverovatno kratko vreme. Danas su sa nama bili putnici koji su leteli tim poslednjim letom pre 31 godine, s druge strane bili su i putnici koji tada nisu ni bili rođeni. Ovde smo zbog svih vas, naša vrata su vam uvek otvorena, dobrodošli", poručio je generalni direktor Er Srbije.

Dočeku su prisustvovali i regionalni direktor Er Srbije za Severnu i Južnu Ameriku Džordž Petković, ministar saobraćaja, građevinarstva i infrastrukture Goran Vesić, ambasador Srbije u SAD-u Marko Đurić.

Prvi let do Čikaga je uspešno realizovan, a putnici će imati priliku da na ovoj relaciji lete dva puta nedeljno, sredom i subotom.

Od 12. juna na raspolaganju će biti i treći polazak, ponedeljkom.

Letovi će se obavljati avionima tipa Erbas A330-200 iz flote širokotrupnih aviona avio - kompanije.

U Čikagu živi više od 350.000 srpskog porekla, ali i veliki broj ljudi sa Zapadnog Balkana, kojima će ova linija olakšati putovanje do Srbije, ali i celog regiona.

 

Preporuka za vas

Komentari (0)

Biznis