Biznis vesti

Čadež i Rafuna u Briselu: Privreda traži poštovanje dogovora i predvidivo poslovanje

Komentari

Autor: Tanjug

30/05/2023

-

17:33

Čadež i Rafuna u Briselu: Privreda traži poštovanje dogovora i predvidivo poslovanje
Marko Čadež - Copyright Tanjug/Vladimir Sporčić

veličina teksta

Aa Aa

Evropska unija mora u ovom trenutku da preuzme aktivnu ulogu i bude garant sprovođenja dogovora Beograda i Prištine na održiv i predvidiv način jer je to najbitnije za poslovnu zajednicu regiona, istakao je danas u Briselu predsednik Privredne komore Srbije Marko Čadež, gde je zajedno sa predsednikom kosovske privredne komore i Komorskog investicionog foruma Ljuljzimom Rafunom, u ime poslovne zajednice regiona, razgovarao sa komesarom za proširenje Evropske unije Oliverom Varheljijem.

Veoma je važno što smo danas, kolega Rafuna, predsednik kosovske privredne komore Kosova i ja, razgovarali sa komesarom za proširenje i o onome što se trenutno dešava i koliko to može da ugrozi sve u regionu, naveo je Čadež.

"Ovo više nije pitanje razgovora o investicijama jer ukoliko se ovako nastavi možemo da razgovaramo samo kako ćemo svi da se zatvorimo, pošto je ovo za poslovnu zajednicu zaista teško vreme, kako za strane tako i za domaće firme", poručio je Čadež.

Predsednik PKS je istakao da je za poslovne zajednice regiona važno da Evropska unija zauzme veoma jasnu poziciju i da kaže da sa ovakvim načinom komunikacije mora da se stane, da su politike te koje moraju da se drže pravila i onoga što je dogovoreno.

"I to je presudno. Bojim se da ovako nećemo moći još dugo da izdržimo", istakao je Čadež.

U razgovoru sa komesarom za proširenje Evropske unije Oliverom Varheljijem, Čadež i Rafuna su napomenuli da u ovom trenutku Evropa treba da ima aktivnu ulogu i da ona bude garant svega što se dogovora ali da se dogovoreno sprovodi i bude održivo i predvidivo.

"Za poslovnu zajednicu je to najbitnije", napomenuo je predsednik PKS.

Rafuna je istakao da je sastanak sa komesarom Varheljijem bila dobra prilika da se pokaže da kompanije imaju potrebu za saradnju sa Evropskom unijom i da žele što bolje da iskoriste prednosti poslovanja na tržištu EU.

"Dobili smo potpunu i veoma pozitivnu podršku komesara, koja će značiti ne samo privrednim komorama Zapadnog Balkana već i privatnom sektoru, kako bi se svi potpisani sporzumi sproveli u potpunosti a privatni sektor ostvario što veću korist", rekao je Rafuna.

 

Preporuka za vas

Komentari (0)

Biznis