Biznis vesti

Telekom Srbija grupa nastavlja širenje u dijaspori, od danas posluje i u Nemačkoj

Komentari

Autor: Tanjug

17/07/2023

-

14:31

Telekom Srbija grupa nastavlja širenje u dijaspori, od danas posluje i u Nemačkoj
Telekom Srbija - Copyright Tanjug/Telekom Srbija

veličina teksta

Aa Aa

Kompanija MTEL počela je sa radom i u Nemačkoj, a pružanjem usluga u toj zemlji pokrivena je kompletna DACH regija, saopštio je Telekom Srbija.

"Telekom Srbija je 17. jula zvanično počeo sa pružanjem usluga u Nemačkoj, pod brendom MTEL Nemačka (Germany), čime je pokrivena kompletna DACH regija. Uz MTEL Austrija (Austria) i MTEL Švajcarska (Switzerland), Telekom Srbija širenjem svog poslovanja na tržište Nemačke dokazuje da je jasan u nameri da postane ozbiljan međunarodni igrač i osvoji globalno tržište, a što je najvažnije od svega da pruži brojne pogodnosti našim ljudima u inostranstvu, ali i ostatku populacije u ovom delu Zapadne Evrope", navedeno je u saopštenju te kompanije.

Generalni direktor Telekoma Srbije Vladimir Lučić rekao je da početak pružanja usluga u Nemačkoj, nakon Austrije i Švajcarske i pokrivanje čitave DACH regije predstavlja ogroman uspeh Telekoma Srbija i ispunjenje ambicioznih planova koji se odnose na međunarodno širenje.

Istakao je da će u narednih godinu dana u Nemačkoj biti otvoreno čak 30 poslovnica, u okviru kojih će korisnici moći da se uvere u kvalitet usluga koje nudi kompanija.

"Veliku pažnju poklanjamo i izgradnji partnerstava sa najrespektabilnijim kompanijama u svetu, zbog toga nam je strateški partner za poslovanje u Nemačkoj upravo Vodafone, kao mreža sa najboljom pokrivenošću na ovoj teritoriji. Samouvereno nastavljamo širenje naše globalne mreže, tako što našim ljudima širom sveta pružamo usluge koje će učiniti da se osećaju kao kod kuće, ali želimo da i ostatku populacije u ovom delu Zapadne Evrope ponudimo naše kvalitetne sadržaje, digitalne servise i povoljnije tarife, čime ciljamo tržište koje broji više od 100 miliona ljudi samo u DACH regiji", rekao je Lučić.

Generalni direktor MTEL Nemačka (Germany) Stefan Božić rekao je da je dokaz da dijaspora predstavlja ogroman potencijal za međunarodno širenje Telekoma i činjenica da MTEL Austrija, članica Telekom Srbija grupe, broji više od 200.000 korisnika, dok se korisnici u Švajcarskoj gotovo svakodnevno uveravaju u pogodnosti koje im pruža MTEL Švajcarska ( Switzerland), što rezultira porastom korisnika iz meseca u mesec.

"Sada smo spremni i za veoma konkurentno tržište Nemačke, a korisnici naše MTEL Nemačka (Germany) kartice mogu pronaći u 11 poslovnica distributera u regiji Nordrhein-Westfalen, dok će se prodajne aktivnosti nastaviti razvojem mreže distribucije putem različitih kanala kroz poslovnice, distributere, web shop-ove", rekao je Božić.

Dodao je da će naredna godina biti posvećena uvođenju novih servisa kao što je fiksni broadband preko Vodafone optičke mreže, ali i omogućavanje 5G - naredne generacije mobilne telefonije.

Početak pružanja usluga u Nemačkoj i zvanično pokrivanje čitave DACH regije ujedno donosi i brojne pogodnosti korisnicima.

Kako se navodi, jedinstvena MTEL zona omogućava roming u svim mrežama članica grupe, bez dodatnih troškova, kao i neograničeno pozivanje svih mreža Telekom Srbija grupe u Srbiji, BiH, Crnoj Gori, Severnoj Makedoniji, Švajcarskoj, Nemačkoj i Austriji.

Benefiti se ogledaju i u dodatnim gigabajtima (GB) za određene destinacije kao što su Turska, Albanija, Egipat i Izrael. Najsavremenija zaštita na internetu, MTEL Netprotect u svim postpejd tarifama predstavlja još jednu u nizu izuzetno važnih pogodnosti, dok ujedno MTEL svrstava u red operatora sa uključenom Sajber (Cyber) protekcijom, ističe Telekom Srbija.

Navodi se da ova kompanija korisnicima nudi ekskluzivni TV sadržaj, uključujući pristup aktuelnim i popularnim serijama i filmovima, koji nastaju u Telekom Srbija produkciji, kao i uslugu Video kluba. Korisnici se o uslugama na novootvorenom tržištu Nemačke, MTEL Germany, kao i o uslugama MTEL Austria i MTEL Switzerland mogu informisati i u MTS poslovnicama.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Biznis