Biznis vesti

Vesić: Obnova puta ka bolnici, jedan od najvažnijih projekata u Priboju

Komentari

Autor: Tanjug

13/08/2023

-

13:39

Vesić: Obnova puta ka bolnici, jedan od najvažnijih projekata u Priboju
Vesić: Obnova puta ka bolnici, jedan od najvažnijih projekata u Priboju - Copyright Tanjug/MGSI/ Predrag Mitić

veličina teksta

Aa Aa

Ministar građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Goran Vesić obišao je u Priboju radove na izgradnji i rekonstrukciji Ulice Pribojske čete, koja vodi do Gradske bolnice i jedna je od najfrekventnijih u gradu na Limu, a koja će, kako je istakao, posle obnove postati "prava veza" do ove važne zdravstvene ustanove – znatno šira sa uređenim trotoarima.

"Ova ulica, dužine svega 1,5 kilometara na najbolji način pokazuje koliko se Srbija menja i napreduje", rekao je Vesić, koji je nedavno sa predsednikom Srbije Aleksandrom Vučićem obišao taj grad.

Upravo je predsednik Srbije najavio obnovu bolnice, a da bi radovi na obnovi započeli, prvo će se proširiti put koji do nje vodi.

"Ovo je jedini put koji vodi do bolnice, a na kojem teško da mogu da se mimoiđu dva automobila, da ne govorim o sanitetskom vozilu ili kamionima. Zato rekonstruišemo ulicu, a pored obnove, radimo i nasip preko Lima i širimo put na 5,5 metara", pojasnio je Vesić.

Dodao je da će ulica imati i uređeni trotoar, pa će novih 1,5 kilometara postati "prava veza" Priboja i gradske bolnice, čija će rekonstrukcija zatim uslediti.

"Kada pogledate kako ulica izgleda danas, a kako će izgledati već do kraja ove i tokom sledeće godine, možete da vidite koliko se Srbija menja, da se ne grade samo auto-putevi i brze saobraćajnice, već i mali, lokalni putevi koji sa nivoa države ne izgledaju ‘veliko’, ali su za ljude koji ovde žive itekako značajni", rekao je Vesić.

Tanjug/MGSI/ Predrag Mitić

 

Naveo je da se u Priboju završava obnova poslednjih 2,4 kilometra puta do Pribojske banje, od ukupno 25 kilometara, što je, inače, obećanje predsednika Vučića još od pre nekoliko godina.

Radi se i put do manastira Mileševa, kao i do Kamene gore, dodao je Vesić.

"Izgradnja svih ovih puteva za ljude u ovom kraju znači da konačno postaju ono što i jesu, možda i najlepši deo Srbije u koji može da se ulaže i koji može da se razvija", rekao je Vesić.

Predsednik opštine Lazar Rvović istakao je da, rekonstrukcijom puta do bolnice, Priboj rešava jedan od decenijskih problema tog kraja.

"Gotovo da je put do bolnice već bio neupotrebljiv, a nema potrebe da govorim šta to znači za stanovnike Priboja i okolnih mesta koji gravitiraju ka ovoj bolnici. Zato je ovo za nas vredan projekat. Kada bismo merili značaj za opštinu, ovo je možda jedan od najvećih infrastrukturnih projekata u poslednjih 20-30 godina", rekao je Rvović.

Inače, u tri pribojska naselja - Kalafati, Bare i Ćetanje, po nalogu predsednika Vučića, uveliko se izvode radovi na asfaltiranju puteva. 

U Kalafatima će biti asfaltiran put u dužini od dva i po kilometra i širini tri metra, dok su putevi u Barama i Ćetanju dugi po 1,5 kilometara, a široki po tri metra.

U toku su i radovi na četiri kilometra dugom novom putu u opštini Prijepolje, koji će biti veza naselja Hrta - Jagnjila - Brajkovac.

Komentari (0)

Biznis