Biznis vesti

Odluka Vlade Srbije: Zaposlenima u prosveti koji primanju manje od minimalca povećani koeficijenti

Komentari

Autor: Tanjug

31/08/2023

-

17:11

Odluka Vlade Srbije: Zaposlenima u prosveti koji primanju manje od minimalca povećani koeficijenti
Odluka Vlade Srbije: Zaposlenima u prosveti koji primanju manje od minimalca povećani koeficijenti - Copyright profimedia

veličina teksta

Aa Aa

Vlada Srbije usvojila je na današnjoj sednici Predlog izmena Uredbe o koeficijentima za obračun i isplatu plata zaposlenih u javnim službama, kojima se predlaže uvećanje koeficijenta utvrđenih za obračun i isplatu plata zaposlenih u osnovnim i srednjim školama, predškolskim ustanovama, kao i zaposlenima u učeničkom i studentskom standardu, čija je obračunata osnovna plata niža od iznosa minimalne zarade utvrđene za teritoriju Srbije.

Uvećanje koeficijenata za obračun i isplatu plata za pojedina radna mesta predlaže se kako bi se zajedno sa efektima planiranog povećanja osnovice od 5,5 odsto za zaposlene u prosveti, u skladu sa propisima o budžetu, obezbedilo povećanje plata ovih zaposlenih iznad iznosa minimalne zarade, navodi se u saopštenju Ministarstva državne uprave i lokalne samouprave su naveli da se izmenama.  

Ovim izmenama Uredbe predlaže se i promena osnova za uvećanje koeficijenta za deo zaposlenih u stručnim službama Republičkog fonda za zdravstveno osiguranje, imajući u vidu promene u nadležnostima Republičkog fonda za zdravstveno osiguranje, zaključeno je u saopštenju.  

 

Preporuka za vas

Komentari (1)

Саша

14.09.2023 22:24

Како је ово могуће? Толике године људи примају плату испод минималца. На обрачунима пише некакве коефицијенте множе сатницу, минули рад, топли оброк и регрес и све то кад се сабере нема ни за минималц. Шта је уопште минималац?

Biznis