Biznis vesti

Srbija počasni gost Internacionalnog sajma investicija i trgovine CIFIT u Sjamenu

Komentari

Autor: Tanjug

05/09/2023

-

09:58

Srbija počasni gost Internacionalnog sajma investicija i trgovine CIFIT u Sjamenu
Srbija počasni gost Internacionalnog sajma investicija i trgovine CIFIT u Sjamenu - Copyright Pixabay

veličina teksta

Aa Aa

Srbija će biti počasni gost na 23. Internacionalnom sajmu investicija i trgovine (CIFIT) koji će se održati u kineskom gradu Sjamenu od 8. do 11. septembra.

Delegaciju Srbije prevodiće potpredsednica vlade i ministarka kulture Maja Gojković, a u Kinu putuju i ministarka rudarstva i energetike Dubravka Đedović, ministar informisanja i telekomunikacija Mihailo Jovanović i ministarka nauke, tehnološkog razvoja i inovacija Jelena Begović.

Kako je najavljeno iz Vlade Srbije, svečano otvaranje srpskog paviljona zakazano je za 8. septembar, dok će dan kasnije, 9. septembra, biti održan srpski investicioni forum.

Srbija će na forumu predstaviti četiri projekta - Izložbu Expo 2027, BIO4 Kampus u Beogradu, Inovacioni distrikt u Kragujevcu, kao i Mapu investicija za ciljeve održivog razvoja UN (SDG) za Srbiju, koju su zajednički izradile Vlada Srbije i Kancelarija Programa Ujedinjenih nacija za razvoj (UNDP) u Srbiji.

U fokusu ove četvorodnevne manifestacije biće zelena energija, održivi razvoj i digitalna ekonomija.

Inače, CIFIT je najveći investicioni sajam na svetu koji se ove godine održava pod sloganom "Otvorenost i integrisanost - put ka kvalitetnom razvoju".

 

Preporuka za vas

Komentari (0)

Biznis