Nekretnine

Republički zavod za statistiku: Opala vrednost izvedenih građevinskih radova u četvrtom kvartalu prošle godine

Komentari

Autor: Tanjug

10/02/2023

-

16:06

Republički zavod za statistiku: Opala vrednost izvedenih građevinskih radova u četvrtom kvartalu prošle godine
Republički zavod za statistiku: Opala vrednost izvedenih građevinskih radova u četvrtom kvartalu prošle godine - Copyright Tanjug/Strahinja Aćimović

veličina teksta

Aa Aa

Vrednost izvedenih građevinskih radova u Srbiji opala je za 0,1 odsto u tekućim cenama, dok u stalnim cenama pad iznosi  13,7 odsto, u odnosu na isti period 2021. godine, objavio je danas Republički zavod za statistiku. Vrednost izvedenih radova na zgradama opala  je 12,8 odsto, a na ostalim građevinama 14,2 odsto u stalnim cenama.

Posmatrano prema regionima, vrednost izvedenih radova u stalnim cenama opala je u regionu Šumadije i Zapadne Srbije (0,3 odsto), regionu Vojvodine (1,0 odsto), regionu Južne i Istočne Srbije (19,8 odsto) i u Beogradskom regionu (30,9 odsto).

Od ukupne vrednosti građevinskih radova, na teritoriji Republike Srbije izvedeno je 96,5 odsto, dok je preostalih 3,5 odsto izvedeno na gradilištima u inostranstvu.

Vrednost izvedenih radova izvođača iz Srbije u četvrtom kvartalu 2022. godine, za radove koji su izvođeni na teritoriji Republike Srbije i inostranstva, porasla je za 0,6 odsto, u tekućim cenama, dok je u stalnim cenama opala za 13,0 odsto.

 

Preporuka za vas

Komentari (0)

Biznis