Novac

Mali: Danas počinje isplata jednokratne pomoći za decu od 10.000 dinara

Komentari

Autor: Tanjug

25/09/2023

-

09:17

Mali: Danas počinje isplata jednokratne pomoći za decu od 10.000 dinara
Mali: Danas počinje isplata jednokratne pomoći za decu od 10.000 dinara - Copyright Tanjug/Zoran Žestić, Profimedia

veličina teksta

Aa Aa

Isplata jednokratne pomoći države od 10.000 dinara za decu do 16 godina počinje danas, kada će novac leći na račune roditelja i staratelja prvih pola miliona prijavljene dece, izjavio je ministar finansija Siniša Mali.

On je Tanjugu kazao da je za ovu jednokratnu pomoć prijavljeno ukupno 1.101.232 dece.

"Preostalih 600.000 prijavljene dece će sutra, odnosno u utorak dobiti novac", kazao je Mali.

Prema njegovim rečima, oni koji su imali reklamacije ne treba da brinu ukoliko im tokom ova dva dana ne bude uplata, jer će njima novac leći na račun nakon što se proces reklamacije završi.

"Svako ko se prijavio dobiće novac. Mi obećanja koja dajemo ispunjavamo. Uz povećanja plata, penzija, jednokratnu pomoć našim najstarijima krajem novembra, pokazujemo koliko smo stabilni ne samo kada su finansije u pitanju nego i o tome koliko brinemo o građanima Srbije", kazao je Mali. 

On je naglasio da je to politika od koje država neće odustati. 

"Ovom pomoći za decu potpuno smo pogodili ono što je roditeljima, ali i samoj deci bilo potrebno s obzirom na to da je septembar mesec i početak školske godine", kazao je Mali koji je i potpredsednik Vlade Srbije.

Prema njegovim rečima, za ovu pomoć države deci do 16 godina prijavilo se oko 635.000 roditelja, što majki, što samohranih očeva, hranitelja ili staratelja.

Prijava dece za pomoć države od 10.000 dinara trajala je od 20. avgusta do 20. septembra i obavljala se elektronski na adresi idp.trezor.gov.rs.

Proces prijavljivanja za ovu jednokratnu pomoć države je bio vrlo jednostavan i trajao je minut ili dva, jer je bilo neophodno da podnosioci prijave samo unesu broj lične karte i svoj matični broj, kao i naziv banke u kojoj žele da im bude uplaćen novac.
 

Preporuka za vas

Komentari (0)

Biznis