Novac

Poreska uprava privremeno zatvorila 53 teretane i sportska udruženja

Komentari

Autor: Tanjug

14/11/2022

-

17:40

Poreska uprava privremeno zatvorila 53 teretane i sportska udruženja
Teretana - Copyright Unsplash

veličina teksta

Aa Aa

Od uvođenja novog modela fiskalizacije inspektori Poreske uprave obavili su 294 kontrole u sportskim udruženjima i teretanama, objavila je Poreska uprava (PU) i navela da je za 53 obveznika izrečena privremena zabrana obavljanja delatnosti.

Kod 78 poreskih obveznika nije bilo nepravilnosti, kod 11 je kontrola u toku, kod 100 obveznika koji u momentu kontrole nisu zatečeni na adresi prijavljenoj PU pokrenuti su postupci privremenog oduzimanja PIB-a, dok će 52 obveznika koji u momentu kontrole nisu radili, a identifikovani su na adresi prijavljenoj PU, biti naknadno kontrolisani.

Iz Poreske uprave navode da oni zahvaljujući novom modelu fiskalizacije, raspolažu svim neophodnim podacima o prometu u realnom vremenu i na svakoj maloprodajnoj lokaciji u Srbiji i da je Uprava na taj način u mogućnosti da reaguje na svaku nepravilnost kod poreskih obveznika koji ne ispunjavaju svoje obaveze.

"Koristeći napredne metode analize rizika, kao i prednosti savremenih rešenja koje donosi novi sistem fiskalizacije, težište kontrola u prethodnom periodu bilo je, između ostalog, i na kontroli poreskih obveznika koji se bave sportskom i rekreativnom delatnošću", ističu iz Poreske uprave.

Novi model fiskalizacije doprinosi smanjenju sive ekonomije i mogućnosti zloupotreba, što jasno rezultira povećanjem budžeta za javne i društvene potrebe svih građana Srbije, jer se porez prikupljen na ovaj način ulaže u ostvarivanje ovih potreba građana.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Biznis