Privreda

Mali: Deo garatne šeme DFC od 400 miliona dolara biće dostupan privrednicima do kraja godine

Komentari

Autor: Tanjug

03/08/2021

-

12:49

Mali: Deo garatne šeme DFC od 400 miliona dolara biće dostupan privrednicima do kraja godine
Tanjug/Dragan Kujundžić - Copyright Tanjug/Dragan Kujundžić

veličina teksta

Aa Aa

Ministar finansija Siniša Mali izjavio je da će najverovatnije prvi deo garantne šeme Američke razvojne agencije (DFC), u vrednosti od 400 miliona dolara, biti na raspolaganju našim preduzećima do kraja godine.

"Mi smo sada u završnim razgovorima oko velikog sporazuma koji treba s njima da potpišemo, odmah nakon toga sledi pojedinačno potpisivanje sa poslovnim bankama i ja očekujem da ćemo do kraja godine imati i 400 miliona dolara njihove garantne šeme na raspolaganju mikro, malim i srednjim preduzećima", rekao je Mali za Tanjug.

Ističe da je dobro što je DFC prihvatio da dođe u Srbiju i što je njihovo sedište za ceo regionu upravo u Beogradu.

Mali navodi da će 400 miliona dolara našim preduzećima biti na raspolaganju po veoma povoljnim uslovima za obrtna sredstava i likvidnost, ali i za investicije.

Na pitanje da li bi realizacija dogovorenog sa DFC-om mogla biti brža, Mali je podsetio da je u SAD bila smena administracije, te da je taj proces usporio realizaciju dogovorenog.

"Potvrda nove administracije je da su potpuno posvećeni ovom programu, kako za našu zemlju, tako i za ceo region", rekao je Mali i dodao da je realizaciju usporila i pandemija.

Mali navodi da je prisustvo DFC-a od velikog značaja za kredibilnost naše zemlje, ali i za rast i razvoj naših malih, srednjih i velikih preduzeća.

Preporuka za vas

Počela izgradnja fabrike avio-delova u Novoj Pazovi - u prvoj fazi posao će dobiti 500 ljudi, a ukupno oko 2.000

Komentari (0)

Biznis