Privreda

Traži se kupac za hotel u kojem je Tito imao apartman - u stečajnoj masi firme su i njive i vinogradi

Komentari

Autor: Tanjug / Euronews

16/09/2022

-

09:34

Traži se kupac za hotel u kojem je Tito imao apartman - u stečajnoj masi firme su i njive i vinogradi
Traži se kupac za hotel u kojem je Tito imao apartman - u stečajnoj masi firme su i njive i vinogradi - Copyright Tanjug/Dušan Aničić

veličina teksta

Aa Aa

Hotel Jagodina i više parcela zemljišta procenjeni na ukupno 476,9 miliona dinara ponuđeni su ponovo na prodaju kroz stečaj jagodinske firme "Palas", objavila je Agencija za licenciranje stečajnih upravnika.Inače, prošle godine je već bilo nekoliko pokušaja prodaje, ali se nijedan kupac nije prijavio za javno nadmetanje, pa se sada postupak ponavlja.

Hotel Jagodina je višespratni objekat sa površinom od 10.600 kvadratnih metara, a među zemljišnim parcelima su njive i vinogradi površine do 10 ari. Imovina Palasa u stečaju prodaje se javnim prikupljanjem ponuda, a procenjena vrednost nije i minimalno prihvatljiva.

Krajnji rok za dostavljanje ponuda za treću prodaju ove imovine je 19. oktobar.

Tanjug/Dušan Aničić

 

Hotel je izgrađen u centru grada, a u njemu je rezidenciju imao Josip Broz Tito. Arhitekta Miloš Konstatinović iz Beograda, dobio je nagradu za najbolje arhitektonsko rešenje u Srbiji 1979. godine.

Hotel ima 156 soba, a sobe, Titova rezidencija i apartmani, su na braon, zelenom, belom, ljubičastom i plavom spratu. Ima kongresnu dvoranu, banket sale, pivnicu, zatvoreni bazen, kuglanu, disko klub, saune, solarijum, poslastičarnicu...

 

Preporuka za vas

Komentari (0)

Biznis