Privreda

Novi servis APR: Lakša registracija automobila kupljenih na lizing

Komentari

Autor: Euronews Srbija

15/12/2022

-

14:26

Novi servis APR: Lakša registracija automobila kupljenih na lizing
Novi servis APR: Lakša registracija automobila kupljenih na lizing - Copyright profimedia

veličina teksta

Aa Aa

Agencija za privredne registre (APR) saopštila je da je danas pustila u rad servis koji će olakšati registraciju automobila nabavljenih na lizing. APR navodi da je reč o servisu za elektronsko preuzimanje podataka, preko koga će službenici Ministarstva unutrašnjih poslova (MUP) i tehnički pregledi ovlašćeni za registraciju vozila, proveravati postojanje ovlašćenja za registraciju automobila nabavljenih putem lizinga.

Iz APR-a pojašnjavaju da oni koji su kupili kola na lizing, ubuduće neće pri registraciji vozila morati da prilažu ovlašćenje za registraciju u papirnoj formi, već će onima koji rade registraciju automatski biti dostupni podaci o registrovanim ovlašćenjima.

Obaveštenje o registraciji ovlašćenja će primaocu lizinga biti dostavljeno iz Registra finansijskog lizinga na imejl adresu, koju naznači lizing kuća prilikom registracije ovlašćenja.

Ovaj sistem razvijen je kroz projekat "Usluge unapređenja i razvoja sistema e-Registracije u Registru finansijskog lizinga", a u saradnji sa MUP-om i Kancelarijom za informacione tehnologije i elektronsku upravu, koji su prethodno uradili neophodna prilagođavanja sistema, stvoreni su uslovi za puštanje servisa u rad.

 

Preporuka za vas

Komentari (0)

Biznis