Neistražena Evropa

Hrvatska podigla optužnicu protiv Igora Vukotića, brata ubijenog navodnog vođe škaljaraca

Komentari

Autor: Tanjug

17/12/2022

-

11:08

Hrvatska podigla optužnicu protiv Igora Vukotića, brata ubijenog navodnog vođe škaljaraca
Hrvatska podigla optužnicu protiv Igora Vukotića, brata ubijenog navodnog vođe škaljaraca - Copyright Pixabay

veličina teksta

Aa Aa

Tužilaštvo u Zagrebu podiglo je optužnicu protiv crnogorskog državljanina Igora Vukotića, brata ubijenog Jovana Vukotića, osumnjičenog vođe škaljarskog klana, zbog falsifikovanja dokumenata koja su izdala nadležne službe Hrvatske, objavila je danas RTCG. 

Kako se navodi u optužnici, u koju je RTCG imala uvid, Vukotić je radi prikrivanja pravog identiteta uspeo da dođe do lažnih hrvatskih dokumenata na ime Stevo Novaković koja je koristio tokom 2018. godine.

U optužnici se ističe da je Vukotić u tome imao pomoć Nusreta Seferovića koji je označen kao pripadnik zločinačkog udruženja. 

Tužilac Silvija Lončar je navela da Vukotić nema prebivalište, ni boravište u Hrvatskoj, kao ni zaposlenje, niti imovinu i da ni na koji način nije povezan sa teritorijom te zemlje. 

Navodi se i da Crna Gora potražuje Vukotića putem Interpola zbog odsluženja kazne zatvora od sedam meseci jer je izvršio krivično delo protiv opšte sigurnosti. 
Vukotićev brat Jovan ubijen je početkom septembra u Istanbulu, a turska policija tvrdi da je rasvetlila to ubistvo, podseća RTCG.
 

Preporuka za vas

Komentari (0)

Evropa