Region

Muškarac sa Kosova uhapšen u Hrvatskoj zbog sumnje na krijumčarenje ljudi

Komentari

Autor: Fonet

23/09/2023

-

21:14

Muškarac sa Kosova uhapšen u Hrvatskoj zbog sumnje na krijumčarenje ljudi
Ilustracija - Copyright profimedia

veličina teksta

Aa Aa

Muškarac sa Kosova star 21 godinu uhapšen je zbog sumnje za krijumčarenje ljudi i nakon završenog kriminalističkog istraživanja predat je pritvorskom nadzorniku, javila je agancija Hina pozivajući se na policiju u Splitu.

Kriminalističkim istraživanjem utvrđeno da je protivzakonito ušao, kretao se i boravio u Hrvatskoj, drugoj državi članici Evropske unije ili potpisnici Šengenskog sporazuma.

Policija je navela da je u petak u jutarnjim satima na području Aržana, nedaleko Imotskog zatekla 21 stranog državljanina koji su na nezakonit način prešli državnu granicu, a priveden je osumnjičeni 21-godišnjak, rekla je portparolka policije Antonela Lolić.

On je osumnjičen da je iz koristoljublja pomogao stranim državljanima u protivzakonitom kretanju nakon što su nezakonito pešice ušli na područje Republike Hrvatske.

Policija je prema stranim državljanima postupali u skladu sa Zakonom o strancima i Zakonom o međunarodnoj privatnoj zaštiti, a osumnjičeni državljanin Kosova je uz krivičnu prijavu predat pritvorskom nadzorniku, navodi Hina. 

Preporuka za vas

Komentari (0)

Evropa