Region

Milanović o kontrolama migranata: Sloveniji nemam šta da zamerim, problem je sa BiH

Komentari

Autor: Tanjug

27/09/2023

-

19:05

Milanović o kontrolama migranata: Sloveniji nemam šta da zamerim, problem je sa BiH
Zoran Milanović - Copyright Tanjug/HINA/Zoran Krešić

veličina teksta

Aa Aa

Pojačane policijske kontrole koje je na granici sa Hrvatskom uvela slovenačka policija, komentarisao je danas predsednik Hrvatske Zoran Milanović, rekavši da Ljubljani nema šta da zameri i da bi isto i uradio i zvanični Zagreb, te da je problem način na koji kontrolu sprovodi BiH.

"Prošlo je osam godina od velikog migrantskog talasa, moj stav i pristup tada svima je poznat ja bih ga ponovio. Sada se to počinje zloupotrebljavati i problem je u načinu na koji, pre svega BiH, to radi i sprovodi. Slovencima nemam šta da zamerim, to bi i mi napravili verovatno", rekao je Milanović, preneli su hrvatski mediji.

Milanović je rekao da hrvatska policija radi što može.

"Više od toga ne može i ne sme. I tako je stalno kritikuju da prekoračuje ovlašćenja, ja mislim da to ne rade. Čuvaju državnu granicu. A sada vidimo da nema Evrope bez granica, postoji Evropa bez graničnih kontrola pa se onda opet uvedu. Granica nije šala...", rekao je Milanović.

On smatra da Slovenija to radi zbog vlastite, domaće javnosti i dodaje da razume, ali, prema njegovim rečima, postoje i drugačija rešenja za problem migranata koji dolaze iz BiH, a to je, kako je rekao, što brže integrisanje BiH u EU.
 

Preporuka za vas

Komentari (0)

Evropa