Region

Uhapšen vozač autobusa koji je sleteo kod Slavonskog Broda, priznao da je zaspao

Komentari

Autor: Index.hr

25/07/2021

-

13:49

Associated Press • Euronews Serbia

veličina teksta

Aa Aa

U teškoj saobraćajnoj nesreći kod Slavonskog Broda jutros je poginulo 10 osoba. Uviđaj je gotov, a vozač autobusa je uhapšen, prenosi Index.hr.

Zamenik opštinskog državnog tužilaštva Slavko Pranjić obavio je uviđaj na mestu nesreće. Uviđaj je gotov, a Pranjić je rekao prve informacije nakon toga.

"Prema do sada utvrđenim činjenicama, radi se o sletanju autobusa na travnatu bankinu s južne strane kolovoza. Autobus je saobraćao na relaciji Frankfurt-Priština, auto prijevoznika "Deva Tours" sa sedištem u Prištini", naveo je on.

Kako je rekao, vozač autobusa je zatečen na mestu događaja, a u međuvremenu je uhapšen.

"Obavljen je uviđaj, preduzimaju se druge dokazne radnje za pokretanje krivičnog postupka" naveo je.

Dodao je da imaju infromacije da se radi o deset smrtno stradalih i 23 teško i lako povređenih.

"Uhapšen je pod sumnjom da je upravljao motornim vozilom na način da nije koristio za kretanje prometnu traku već je došlo do sletanja. Rekao je da je na trenutak zaspao", naveo je Pranjić.

Tanjug AP/Luka Safundzic, SBonline

 

Poginulo devet putnika i jedan vozač

Šef Civilne zaštite Damir Trut je u obraćanju javnosti rekao da je u autobusu bilo 67 putnika, kao i da je među putnicima bilo dece.

"U autobusu je bilo 67 putnika i dva vozača. Nažalost, devet putnika i jedan vozač su poginuli", rekao je Trut, prenosi Index.hr.

"Dve osobe su na intezivnoj nezi, 15 je teško povređenih. Imali smo tri operacije, a to ne isključuje mogućnost novih operacija. Svi su pacijenti zbrinuti po pravilima", kazao je šef bolnice u Slavonskom Brodu.

Policija je oko 6.20 sati dobila dojavu da se na auto-putu kod Slavonskog Broda dogodila saobraćajna nesreća u kojoj je došlo do sletanja autobusa makedonskih tablica, međutim, mediji su kasnije preneli da je reč o autobusu sa Kosova.

Saučešće povodom nesreće uputili su i premijer Hrvatske Andrej Plenković i predsednik Zoran Milanović.

Komentari (0)

Evropa