Region

Spajić nakon sastanka o formiranju vlade: Imamo većinu veću nego što je očekivano

Komentari

Autor: Tanjug, Vijesti

11/10/2023

-

22:41

Spajić nakon sastanka o formiranju vlade: Imamo većinu veću nego što je očekivano
Tanjug/AP/Risto Božović - Copyright Tanjug/AP/Risto Božović

veličina teksta

Aa Aa

Mandatar za sastav nove vlade Crne Gore i lider Pokreta Evropa sad (PES) Milojko Spajić izjavio je nakon večerašnjeg razgovora sa potencijalnim učesnicima nove parlamentarne većine da je održan "konstruktivan sastanak".

"Odredili smo dinamiku sledećih koraka. Sada radimo na kreiranju sporazuma. Ne bih govorio o subjektima, ali imamo veću većinu nego što je očekivano", rekao je Spajić, ali nije odgovorio na pitanja ko će biti predsednik Skupštine Crne Gore, prenele su Vijesti.

Prema njegovim rečima, večerašnji sastanak rezultat je jučerašnjih bilateralnih razgovora koje je održao sa potencijalnim partnerima, nakon čega se izrodio i novi model buduće vlasti.

Spajić je večeras u Podgorici razgovarao sa liderom Albanske alternative Nikom Đeljošajem, predsednikom Demokratske Crne Gore Aleksom Bečićem i funkcionerima te partije Borisom Bogdanovićem i Momom Koprivicom, liderima koalicije Za budućnost Crne Gore Andrijom Mandićem i Milanom Kneževićem, liderom SNP Vladimirom Jokovićem i funkcionerom te partije Draganom Vukićem, kao i sa predsednikom Saveza građana CIVIS Srđanom Pavićevićem.

Izvori, bliski učesnicima pregovora, kažu da je izvestan ulazak Albanskog foruma u novu vladu, dok se to ne može reći za Albansku alijansu koju predvodi Genci Nimanbegu.

Prema navodima Vijesti, Spajić se nije danas sastao sa aktuelnim premijerom i liderom GP URA Dritanom Abazovićem, iako se o tome spekulisalo u medijima.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Evropa