Region

Crnogorski ministar unutrašnjih poslova: Četvoro na saslušanju povodom obijanja depoa Višeg suda

Komentari

Autor: Tanjug

12/10/2023

-

22:25

Crnogorski ministar unutrašnjih poslova: Četvoro na saslušanju povodom obijanja depoa Višeg suda
Filip Adžić - Copyright Vlada Crne Gore

veličina teksta

Aa Aa

Crnogorski ministar unutrašnjih poslova Filip Adžić rekao je da se četiri osobe nalazi na saslušanju u policiji u vezi sa slučajem kopanja tunela i obijanja depoa Višeg suda u Podgorici, kao i da će verovatno neko od njih biti uhapšen.

Podgoričanka Katarina Baćović uhapšena je ranije danas po nalogu Osnovnog državnog tužilaštva u Podgorici, zbog sumnje da je članica kriminalne grupe koja je obila depo Višeg suda u Podgorici.

Adžić je na TV Vijesti naveo da su raspisane međunarodne poternice za tri osobe koje su učestvovale u obijanju depoa.

Kako prenosi TVCG, prema informacijama koje je saopštio izvor blizak istrazi, osim Katarine Baćović, policija je uhapsila i Marjana Vuljaja, za koga se sumnja da je pomagao Baćovićevoj u sakrivanju.

Baćovićevoj se na teret stavljaju krivična dela kriminalno udruživanje, teška krađa, sprečavanje dokazivanja u saizvršilaštvu i falsifikovanje isprava, rečeno je iz Uprave policije.

Prethodno su krivične prijave zbog kriminalnog udruživanja, teške krađe i sprečavanja dokazivanja u saizvršilaštvu,  podnete protiv grupe državljana Srbije Veljka Markovića (1991), Milana Markovića (1970), Dejana Jovanovića (1993) i Vladimira Erića (1991), za koje je navedeno da su kopali 30 metara dug tunel.

Za njima je raspisana poternica.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Evropa