Region

U Crnoj Gori zbog pripremanja ubistva uhapšeni Jermenin i Albanac, za Grkom se traga

Komentari

Autor: Tanjug

14/10/2023

-

11:10

U Crnoj Gori zbog pripremanja ubistva uhapšeni Jermenin i Albanac, za Grkom se traga
Ilustracija - Copyright AP/Risto Božović

veličina teksta

Aa Aa

Međunarodna ekipa spremala se da izvrši likvidaciju jednog Budvanina, ali je crnogorska policija uspela da na vreme osujeti njihov plan i uhapsila članove te ekipe, prenose podgoričke Vijesti.

Prvi podaci iz istrage ukazuju da su ubistvo pripremali uhapšeni Jermenin Artjom Mnatsakanijan i albanski državljanin P. X., a policija veruje da je u istoj grupi bio i Grk P. V. za kojim još tragaju.

"Vijesti" su od nekoliko izvora iz bezbednosnih službi dobili podatke da policija veruje da je meta grupe plaćenih ubica najverovatnije bio Budvanin, koji je i ranije nekoliko puta bio na spisku za mafijaške likvidacije.

Prema tim podacima, da se sprema likvidacija u Budvi službe su imale informaciju još pre 15-ak dana: prvi operativni podaci ukazuju na to da je Budvanin najverovatnije trebalo da bude na udaru plaćeničke grupe, nakon što je preksinoć u tom gradu uhapšen Jermenin sa više komada oružja i silikonskim maskama za lice.

Zbog tog podatka, bile su pojačane policijske kontrole članova organizovanih kriminalnih grupa i operativno interesantnih osoba, što je, tvrde iz Uprave policije, dovelo do toga da se spreči ubistvo u Budvi.

Policija je u četvrtak uveče u Ulici Slovenska plaža, uočila automobil “polo” barskih registarskih oznaka, nakon čega su uhapsili jermenskog državljanina i pronašli nekoliko komada oružja, municiju i silikonsku masku.

“Vozilo se zaustavilo na zemljanom parkingu u slepoj ulici ispred policijskih službenika, a neposredno nakon zaustavljanja iz vozila su naglo izašla tri lica i dala se u bekstvo. Tom prilikom pripadnici policije su sustigli jedno lice”, saopštila je Uprava policije.

Nakon hapšenja Jermenca i pronalaženja oružja, policija je blokirala Budvu, ali i obavestila sve raspoložive jedinice koje su upućene u centar grada, kako bi zajedno sa službenicima kriminalističke policije pokrenuli opsežnu potragu za dvojicom begunaca.

Tokom dana uhapšen je još jedan osumnjičeni, P. X., za kojeg se veruje da je sa Jermeninom bio u automobilu. U Osnovnom državnom tužilaštvu u Kotoru “Vijestima” je potvrđeno hapšenje još jedne osobe.

Saslušanje

Osumnjičeni će u zakonskom roku biti sprovedeni državnom tužiocu radi saslušanja, nakon čega će biti doneta odluka o daljem toku postupka.

Dežurni tužilac u Osnovnom državnom tužilaštvu u Kotoru preksinoć je sa pripadnicima Odeljenja bezbednosti Budva izvršio uviđaj na proširenju pored zdanja budućeg hotela, čiji je vlasnik pritvoreni Milo Božović.

U vozilu su pronađena dva pištolja marke ‘glok’ sa okvirima u kojima se nalazilo po 19 komada municije, automatski pištolj ‘škorpion’ sa prigušivačem i 17 komada municije, dve silikonske maske, kao i više pari rukavica i garderobe za presvlačenje. 

Nakon utvrđivanja identiteta, policija je po nalogu državnog tužioca, lišila slobode M. A. zbog sumnje da je izvršio krivično delo nedozvoljeno držanje oružja i eksplozivnih materija.

Preduzimaju se dalje istražne radnje na utvrđivanju svih okolnosti pod kojima je planirano izvršenje teškog krivičnog dela koje je sprečeno efikasnom reakcijom pripadnika Odeljenja bezbednosti Budva”, zaključuje se u saopštenju Uprave policije.

Kriminalistička policija pozvala je juče tokom dana na informativne razgovore nekoliko Budvana, koji su u dokumentu SOCTA (dokument o Proceni opasnosti od teškog i organizovanog kriminala u Crnoj Gori), zavedeni kao pripadnici kriminalnih organizacija.

Tokom dana policija je pretresla veliki broj stanova u Budvi u potrazi za beguncima, ali i dokazima o tome ko je sve bio uključen u pripremu likvidacije.

Komentari (0)

Evropa