Region

Nevreme u regionu: U pojedininim delovima Dalmacije orkanski jugo, jak vetar u Drvaru nosio krovove

Komentari

Autor: Tanjug

05/11/2023

-

14:13

Nevreme u regionu: U pojedininim delovima Dalmacije orkanski jugo, jak vetar u Drvaru nosio krovove
Nevreme u regionu: U pojedininim delovima Dalmacije orkanski jugo, jak vetar u Drvaru nosio krovove - Copyright Tanjug/HINA/Mario Strmotić

veličina teksta

Aa Aa

U pojedininim delovima Dalmacije, usled orkanskog juga, izlilo se Jadransko more i potopilo šetališta, okolne objekte i puteve. Vatrogasci imaju intervencije duž obale, od Istre do Dubrovnika, prenose hrvatski mediji. Na nivo mora značajno utiče i nizak vazdušni pritisak.

Iz hidrometeorološkog zavoda upozorili su da najjači udari vetra dostižu i 120 kilometara na čas. Poplavljena je gotovo cela obala Splita. Kombinacija plime i jakog juga poplavila je jutros delove Šibenika, prenosi Index.hr.

Nevreme je stvorilo velike probleme u pomorskom saobraćaju zbog čega je većina linija prekinuta, a zbog velikih talasa i jakog vetra jedan trajekt sa 50-ak putnika oko dva sata nije mogao da uplovi u splitsku luku, piše Dalmacija danas.

profimedia

 

Vetar nosio krovove u Drvaru, deo Glamoča bez struje

Jak vetar danas je u Drvaru oštetio krovove Doma zdravlja, na više stambenih i pomoćnih objekata, a odneo je i deo krova sa sportskog centra.

Šef Službe opštinske civilne zaštite Dragoljub Bjeljac rekao je da su se usled obilne kiše izlile rečice i potoci dodajući da su ekipe ove službe na terenu.

Deo urbanog dela Glamoča ostao je bez električne energije usled jakog vetra, potvrđeno je Srni u ovoj opštini. Do prekida snabdevanja električnom energijom došlo je oko 11 časova.

Opštinu Glamoč danas su zahvatile obilne padavine i jak vetar, ali znatne štete na objektima nema.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Evropa