Region

Oluja 'Kiran' stigla i u region: Pogodila Republiku Srpsku, BiH, Hrvatsku, Sloveniju, Crnu Goru

Komentari

Autor: Tanjug

03/11/2023

-

22:20

Oluja 'Kiran' stigla i u region: Pogodila Republiku Srpsku, BiH, Hrvatsku, Sloveniju, Crnu Goru
Oluja 'Kiran' stigla i u region: Pogodila Republiku Srpsku, BiH, Hrvatsku, Sloveniju, Crnu Goru - Copyright profimedia

veličina teksta

Aa Aa

Oluja ''Kiran'' pogodila je delove Republike Srpske, kao i Sloveniju, Hrvatsku, Crnu Goru i BiH, noseći sa sobom snažne udare vetra.

Jak olujni vetar pogodio je Bratunac, naoseći štetu delu stolarije i krovu Srednjoškolskog centra, a povređena je i učenica koja je nakon ukazane lekarske pomoći u Zvorniku puštena na kućno lečenje.

"Posledice su za sad značajne u smislu da nam je vetar izbio kompletan jedan stakleni portal u učionici i tom prilikom je povređena devojčica. Oštećenja su isto tako vidljiva i evidentna na krovnoj površini i škole i sportske dvorane'', rekao je direktor Srednjoškolskog centra Bratunac Dragan Prodanović.

RTRS prenosi da su pod udarima vetra u Srebrenici oborena stabla i da je pričinjena materijalna šteta na pojedinim objektima, kao i da je više sela na području istočne Hercegovine ostalo bez električne energije.

U Banjaluci je vetar čupao stabla i nosio delove fasada i krovova.

''Čekamo da se vreme smiri da bi mogli da pomognemo ljudima da skinemo taj deo lima koji preti u slučaju nekog ozbiljnijeg vetra da padne na prolaznike ili stanare'', naveo je komandir Vatrogasne brigade Banjaluka Miroslav Malinić.

Nevreme praćeno kišom i vetrom napravilo je brojne probleme u više crnogorskih opština. Jak vetar, tokom prepodneva, oborio je više stabala u gradskom delu kolašinske opštine.

U Herceg Novom usled jakih udara vetra jutros je u Ulici Orjenskog bataljona palo stablo na parkirano vozilo, a zabeleženi su i udari vetra od 14 metara u sekundi.

U regionu najviše štete pretrpele su Slovenija i Hrvatska, pošto su u splitskom području oštećeni objekti uz more, a zbog naglog porasta vodostaja na Dravi u mestima Dravograd i Vuzenice, oglasile su se sirene upozorenja.

Oluja ''Kiran'' koja je pogodila severozapadnu Evropu sa jakim pljuskovima i udarima vetra do 200 kilometara na čas, odnela je najmanje sedam žrtava, oštećene su zgrade, zatvorene škole, otkazani letovi, a snabdevanje električnom energijom i saobraćaj obustavljeni ili otežani u mnogim oblastima.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Evropa