Region

Dodik: Haos u koji su stranci doveli BiH svakim danom doprinosi razdoru naroda i entiteta

Komentari

Autor: Tanjug

14/11/2023

-

17:15

Dodik: Haos u koji su stranci doveli BiH svakim danom doprinosi razdoru naroda i entiteta
Dodik: Haos u koji su stranci doveli BiH svakim danom doprinosi razdoru naroda i entiteta - Copyright Tanjug/SRNA/Borislav Zdrnja

veličina teksta

Aa Aa

Predsednik Republike Srpske Milorad Dodik poručio je danas da "haos u koji su stranci doveli BiH svakim danom doprinosi razdoru između dva entiteta i tri konstitutivna naroda, dok jednog dana konačno ne dovedu do potpunog razlaza i same državne zajednice BiH".

"Da u toj međunarodnoj zajednici neko zaista ima dobre namere, pustili bi nas da se dogovorimo i prestali bi da prave ovakvu štetu, jer zbog njihovog negativnog intervencionizma, nažalost, ispašta obični narod", naveo je Dodik u izjavi za Srnu.

On je rekao da nema veće sramote za Federaciju BiH od one koju im je u proteklom vremenu napravila "trojka", jer su zahvaljujući njima i njihovoj politici na površinu isplivale razne spodobe koje su za kratko vreme napravile dodatni haos u protektoratu zvanom BiH.

"Vrhunac njihovog katastrofalnog kadrovanja je izbor spodobe i smutljivca Rame Isaka za ministra unutrašnjih poslova. Ne raduje me što u FBiH vlada haos, jer taj haos ide samo na štetu običnog naroda koji nije kriv što ima nesposobne političare koji ih predstavljaju. Ali, sva ta dešavanja najbolje pokazuju kakav nered prave stranci, postavljajući/smenjujući one koji će izvršavati ono što oni traže, pa se tu nađu i razne budale i likovi nedorasli da budu ni predsednici mesne zajednice", istakao je Dodik.

Tanjug/SRNA/Borislav Zdrinja

 

Ocenio je da "u svakoj normalnoj zemlji ova budala koja glumi ministra unutrašnjih poslova, za pretnje koje iznosi i pritisak koji vrši na pravosuđe, kao i za zloupotrebu položaja, koja se vidi i iz aviona, a koja je i dokumentovana, bila bi sankcionisana i ležala bi tamo gde bi sad da uređuje i gde joj je i mesto - u zatvoru".

"Skandalozno, tragično i tužno je saznanje da postoje informacije da se u firme na području FBiH imenuju osumnjičeni za ratne zločine nad Srbima. To govori, između niza drugih primera, kakav odnos u tom entitetu imaju prema Srbima, a i čiju podršku imaju za to", naveo je Dodik.

Na pitanje da prokomentaroše poslednje istupe Denisa Bećirovića kojima direktno udara na Dejtonski mirovni sporazum, Republiku Srpsku i njene institucije, Dodik kaže da ošnjački član Predsedništva BiH nema nikakve šanse da u realnosti uradi bilo šta od onoga što priča, niti potencijala da napravi bilo šta osim štete za BiH.

"Njegova ostrašćenost prema Srpskoj i njenim predstavnicima izraz je nemoći, kao i sva ta priča o sankcijama, koje stalno priziva i preuzima zasluge za takvo lobiranje. Јasno je da je taj nadobudni, prepotentni lik, radikalnih uverenja, ozbiljan problem za BiH, a to sve više pokazuje i svojim opasnim aktivnostima, koje podrivaju Dejtonski sporazum i narušavaju saradnju među narodima", naveo je Dodik i istakao: "Bećirović nije niti može biti najmanja opasnost za Republiku Srpsku, jer je on jedan od isfrustriranh likova koji umišljaju - 'BiH to sam ja'. Naprotiv, zahvaljujući njemu i njegovoj retorici Republike Srpske je sve više, a BiH sve manje. Legalisto, pročitaj Ustav, mani se ćorava posla".

Predsednik Srpske je napomenuo da postoje zakoni, koji su iznad Bećirevićevih islamističkih težnji, koji će mu jasno reći da uzalud sanja snove o unitarnoj BiH.

"Radikalne strukture koje postoje u Federaciji i muslimanski političari koji to podržavaju, a to što u javnosti negiraju njihovo postojanje, ozbiljan je problem i za celokupno stanovništvo u Federaciji, ali i region i svet. Ako se nastavi ćutanje o tome i ako se ove tvrdnje dodatno ne ispitaju, svi bi se o jadu mogli zabaviti kad međunarodna zajednica kasno uvidi ozbiljnost ovog problema", ukazao je Dodik.

Komentari (0)

Evropa