Region

Hrvatska policija kod Novske spasila 28 stranih državljana

Komentari

Autor: Tanjug

15/11/2023

-

23:59

Hrvatska policija kod Novske spasila 28 stranih državljana
Ilustracija - Copyright profimedia

veličina teksta

Aa Aa

Hrvatska granična policija sprovela je danas akciju spasavanja 28 stranih državljana s poplavljenog šumskog predela na području Novske u Slavoniji koji su nelegalno ušli u tu zemlju.

Kako je saopšteno iz Policijske uprave sisačko-moslavačke, policija je u utorak dobila dojavu da su na nepristupačnom poplavnom području strani državljani, pa su organizovali njihovo spasavanje.

Pripadnici Antiterorističke jedinice Lučko su helikopterom pretraživali teren iz vazduha radi lociranja osoba, prenosi Hina. Nakon toga krenuli su u akciju spasavanja čamcem Interventne jedinice policije.

Angažovani su i pripadnici Hrvatske gorske služba spašavanja koji su zajedno s policijskim službenicima, nakon nekoliko sati rada, prevezli promrzle osobe s poplavljenog područja na sigurno. Pružena im je lekarska pomoć i dovedeni su u službene prostorije nadležne policijske stanice.

Utvrđeno je da se radi o 28 stranih državljana: dve žene, jedno dete i 25 muškaraca, koji su nezakonito prešli državnu granicu i ušli u Hrvatsku. Policijski službenici su istakli da je i ovaj slučaj dokaz da ulazak u Hrvatsku izvan graničnog prelaza, osim što je nezakonit, može biti i izuzetno opasan.

Komentari (0)

Evropa