Region

Najmanje 12 osoba povređeno u Sofiji u sukobima navijača i policije

Komentari

Autor: Tanjug

16/11/2023

-

21:30

Najmanje 12 osoba povređeno u Sofiji u sukobima navijača i policije
Najmanje 12 osoba povređeno u Sofiji u sukobima navijača i policije - Copyright Tanjug/AP/Valentina Petrova

veličina teksta

Aa Aa

Najmanje 12 osoba je povređeno u sukobu bugarskih navijača u Sofiji sa lokalnom policijom uoči i tokom utakmice između Bugarske i Mađarske u grupi G kvalifikacija za Evropsko prvenstvo 2024. godine u Nemačkoj, prenosi bugarski Sportal.

Lokalni mediji pišu da su hiljade bugarskih navijača na ulicama Sofije protestovale zbog načina na koji se upravlja Fudbalskim savezom Bugarske.

U protestima su učestvovali navijači brojnih bugarskih klubova, a protest je u jednom trenutku prerastao u nasilje. Utakmica između Bugarske i Mađarske je odigrana bez prisustva navijača, a završena je bez pobednika, 2:2.

MUP Bugarske je saopštio da ima povređenih na obe strane. Centar za hitnu medicinsku pomoć u Sofiji je naveo da među povređenima ima i policajaca i navijača. Najmanje 12 osoba je povređeno, od kojih troje teže, ali svi su van životne opasnosti.

Lokalni mediji navode da su navijači oko pola sata pre početka utakmice počeli da bacaju pirotehnička sredstva, kamenje i plastične flaše na policiju. Pošto su zapaljene kante za smeće, policija je odgovorila vodenim topovima. Navijači su se potom razbežali, a na ulicama je zapaljeno i nekoliko automobila.

Na ulicama u Sofiji je bilo raspoređeno više od 1.600 policajaca u opremi za razbijanje demonstracija. Navijači su nezadovoljni radom FS Bugarske, koji je odlučio da se meč sa Mađarskom odigra pred praznim tribinama.

Navijači su zatražili ostavku predsednika FS Bugarske Borislava Mihajlova koga smatraju odgovornim na neuspehe nacionalnog tima u kvalifikacijama za Evropska i Svetska prvenstva. Bugarska se nalazi na poslednjem mestu na tabeli grupe G kvalifikacija za EP 2024. sa tri boda.

Komentari (0)

Evropa