Region

Kovačevski: Izbori bi mogli da se održe u maju, ali i dalje pregovaramo

Komentari

Autor: Tanjug

20/11/2023

-

22:24

Kovačevski: Izbori bi mogli da se održe u maju, ali i dalje pregovaramo
Dimitar Kovačevski - Copyright Tanjug/Miloš Milivojević

veličina teksta

Aa Aa

Premijer Severne Makedonije Dimitar Kovačevski izjavio je danas da bi redovni parlamentarni izbori mogli da budu održani u maju sledeće godine, ali je dodao da i dalje traju pregovori sa koalicionim partnerima.

"Verujem da bi izbori mogli da se organizuju u maju, u njihovom redovnom terminu", rekao je Kovačevski, prenosi list "Nova Makedonija".

On je dodao da su trenutno u toku razgovori o finalizaciji zakona o izborima i uključivanju svih predloga OEBS-a.

"Zakon je u najvećoj meri završen i vrlo brzo će se naći na sednici vlade, kao i na sednici parlamenta", naveo je makedonski premijer.

Kovačevski je naglasio da njegov Socijaldemokratski savez Makedonije (SDSM) ima jasan koalicioni sporazum sa albanskom strankom Demokratska unija za integraciju (DUI).
"Sporazum je objavljen 2020. godine. Sada se razgovara o modalitetima. CIlj je da se formira evropske koalicija", poručio je Kovačevski.

Dodao je da je prilikom formiranja koalicije ključno deliti "zajedničke vrednosti koje se odnose pre svega na viziju modernog društva i moderne države sa ekonomskim prosperitetom, socijalnom pravdom i demokratijom na najvišem nivou, slobodom medija i vladavinom zakona".

Komentari (0)

Evropa