Region

U Hrvatskoj sneg i ledena kiša: Klizavi kolovozi, na pojedinim deonicama auto-puta ograničenje brzne 40 km/h

Komentari

Autor: Tanjug

27/11/2023

-

11:58

U Hrvatskoj sneg i ledena kiša: Klizavi kolovozi, na pojedinim deonicama auto-puta ograničenje brzne 40 km/h
U Hrvatskoj sneg i ledena kiša: Klizavi kolovozi, na pojedinim deonicama auto-puta ograničenje brzne 40 km/h - Copyright Profimedia

veličina teksta

Aa Aa

U većem delu Hrvatske danas pada sneg ili ledena kiša, putevi su klizavi pa se vozači pozivaju na oprez. Sneg se približio Splitu i okolini, gde je temperatura vazduha naglo pala, piše splitska Slobodna Dalmacija.

U najbližem zaleđu, onom iza Kozjaka i zapadnog dela Mosora pada sneg. Najviše ga ima na području Vučevice, Broćanca i Konjskog, a nešto manjim intenzitetom pada i na području Dugopolja.

"Na autoputu A1 između čvorova Prgomet i Vučevica vozi se uz ograničenje brzine od 40 kilometara na sat zbog ledene kiše i snega. Molimo korisnike za poštovanje saobraćajnih znakova", upozorili su iz Hrvatskog auto-kluba.

Zbog niskih temperatura moguća je poledica, posebno na mostovima i nadvožnjacima u unutrašnjosti zemlje.

Mokri i mestimično klizavi su i kolovozi u mestima Dalmacije. Zastoji su povremeno na deonicama puteva gde traju radovi i na gradskim saobraćajnicama. 

Zbog zimskih uslova, zabranjeno je saobraćane za kamione sa prikolicama i tegljače s poluprikolicama, a za ostala vozila obavezna je zimska opreme, saopšteno je iz HAK-a.


 

Komentari (0)

Evropa